Mám nárok na materskú?

jazzbow
14. mar 2013

Dievcata chcela by som sa spytat ak niekto vie moze mi poradit ci mam narok na matersku dovolenku moja pracovna zmluva bola na dobu urcitu od 01.02.2011-31.10.20111 zakladna mesacna mzda bola 370 eur pracovny cas 40 hod tyzdenne mam teda narok a ak ano kolkosa to rata pretoze od vtedy som bola len pol roka na aktivacnej formou dobrovolnej prace od januara do juna 2012 a teraz som nezamestnana

111mrkva111
14. mar 2013

ak už nemáš pracovnú zmluvu tak už by si narok nemala mať.. musíš byť nemocensky poistená 275 za posledný rok... ked ma žena nárok na matersku musíš odniesť potvrdiť žiadosť zamestnávatelovi a ak teraz nemaš zmluvu ani zamestnávatela tak vlasne nemáš narok.. myslim si ale nie som si na 100% istá.. 😒

sense
14. mar 2013

aby si mala narok na matersku musis mat za posledne dva roky platene aspo 270 dni nemocenskeho poistenia a to nesplnas takze narok nemas, jedine ak si si platila DNP,, dostavat budes len rodicovsky prispevok a rodinne pridavky od narodenia dietata, plus jednorazovy prispevok a priplatok k prispevku pri narodeni dietata.

nickina14
14. mar 2013

ako ja viem za posledne 2 roky musis mat 270 dni odrobene, ja napriklad robila v čechach rok a potom som 2 mesiace nerobila ana slovensku som pracovala 3m presne 90dni, tam mi to vypoitali z cr, dokopy a mala som narok

sisus123
20. mar 2013

Ahoj..na zenu sa tam vztahuje 8 mesacna doba...to jest ze si musela byt tehotna ked si podala vypoved...a nastupit musis na matersku do 8 mesiacou.