Dievcata chcela by som sa spytat ak niekto vie moze mi poradit ci mam narok na matersku dovolenku moja pracovna zmluva bola na dobu urcitu od 01.02.2011-31.10.20111 zakladna mesacna mzda bola 370 eur pracovny cas 40 hod tyzdenne mam teda narok a ak ano kolkosa to rata pretoze od vtedy som bola len pol roka na aktivacnej formou dobrovolnej prace od januara do juna 2012 a teraz som nezamestnana
aby si mala narok na matersku musis mat za posledne dva roky platene aspo 270 dni nemocenskeho poistenia a to nesplnas takze narok nemas, jedine ak si si platila DNP,, dostavat budes len rodicovsky prispevok a rodinne pridavky od narodenia dietata, plus jednorazovy prispevok a priplatok k prispevku pri narodeni dietata.
ako ja viem za posledne 2 roky musis mat 270 dni odrobene, ja napriklad robila v čechach rok a potom som 2 mesiace nerobila ana slovensku som pracovala 3m presne 90dni, tam mi to vypoitali z cr, dokopy a mala som narok
Ahoj..na zenu sa tam vztahuje 8 mesacna doba...to jest ze si musela byt tehotna ked si podala vypoved...a nastupit musis na matersku do 8 mesiacou.
ak už nemáš pracovnú zmluvu tak už by si narok nemala mať.. musíš byť nemocensky poistená 275 za posledný rok... ked ma žena nárok na matersku musíš odniesť potvrdiť žiadosť zamestnávatelovi a ak teraz nemaš zmluvu ani zamestnávatela tak vlasne nemáš narok.. myslim si ale nie som si na 100% istá.. 😒