Mám nárok na materské?

20. jún 2024

Ahojte, v marci sa mi skoncila RD + dostala som aj vypoved (bola som zamsetnana 6 rokov uz aj s materskou a rodicovskou dovolenkou), do juna som si platila aj dobrovolne nemocenske (3 mesiace).

Chystame sa na vklad buduci rok cca v januari/februari, (musim prejst imunoliecbou aby som mohla otehotniet) budem mat narok na materske?

Viem, ze treba byt za 2 roky 270 dni nemocensky poistena. Zapocitava sa aj rodicovska dovolenka?

Dakujem

st_277
20. jún 2024

RD sa do nemocenského nepočíta, narok na materské by si mala len v pripade ak sa ti druhe dieta narodi kym ti skonci RD s 1. dietatom. teraz musis znova odrobiť 2 roky aby si mala narok

zalka
20. jún 2024

@st_277 prosím zmaž tu znosku hlúposti aby si nezavadzala iných

zalka
20. jún 2024

Autorka po skončení RD si od pracovala aspoň deň?
K MD sa ti RD bude rátať ale k PN nie. A z toho co si popísala ochrannú lehotu nestihneš, čiže potom. Po otehotnenia opäť treba mať nejaké aktívne poistenie.

autor
20. jún 2024

@zalka po rd som cerpala este tyzden dovolenku v praci a az potom som dostala vypoved. Teda rd sa mi skoncila 27.3. a ukoncenie pracovneho pomeru som mala 8.4.

zalka
20. jún 2024

Ako som písala pre účely MD sa ti t oja RD ráta do poistenia teda dní.

autor
20. jún 2024

@zalka A teda po otehotneni musim si platit dobrovolne nemocenske alebo teda sa zaocita aj RD?

Prepac za sproste otazky, ale nevyznam sa v tychto. 🤦🏻‍♀️

zalka
20. jún 2024

Po otehotneni ako plánuješ sa treba prihlásiť na dnp alebo sa zamestnať.
Aby vznikol nárok.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. jún 2024

@zalka aj tie 3 mesiace dnp sa zapocitaju uz to toho, ktore som mala od marca do juna?

zalka
20. jún 2024

Áno samozrejme

autor
20. jún 2024

@zalka Dakujem! ❤️