Mám nárok na "kočíkové"?

lenkadado
28. okt 2012

🙂 🙂 Mile mamicky chcela by som sa spytat ci mam narok na porodne (kočikove) ked cakam druhe dieta .....syn sa my narodil teraz vo februari a druhe babetko sa ma tiez narodit vo februari preto sa chcem spytat ci mam vlastne narok 😒 🙂 dakujem za odpovede prajem pekny vecer Lenka 🙂

zuzi0911
28. okt 2012

@lenkadado ahoj ja som dostala minuly rok. myslim ze kocikove sa dostave ete na tretie dieta potom na dalsie nie ale to som si neni ista. ale na druhe dostanes 🙂

lenkadado
autor
28. okt 2012

dakujem velmy pekne 🙂 som bola uz ztoho mimo trocha kedze matersku uz nepoberam ale len ten rodicovsky prispevok a stale niake zmeny su 🙂 🙂 tak to pojdem normalne vybavovat ako pri prvom dietati ??? 🙂

zuzi0911
28. okt 2012

@lenkadado ano ked sa ti male narodi pojes na matriku tam ti daju papiere alebo na socialke uz si presny postup nepamatam a tie papiere das potvrdi lekarom ked dovrzi babo 28 dni.ak mi ces odpovedat klikni naj odpovedz 😉

lenkadado
autor
28. okt 2012

@zuzi0911 dakujem som tu nova 😀 este neviem ako to chodi aha takze to viem zasa na matriku a na socialku a lekarke tak ako pri malom .....uz aby som to mala za sebou 😉

zuzi0911
28. okt 2012

@lenkadado to je v pohode. aj moja druha je februarovka. neboj ubehneto.

janicka11
28. okt 2012

No a hlavne že tu niekto minule písal ako to idu od nového roka rušiť,ale kukala som po nete anič také som nenašla 😉 Tal ja v to dufam že to nechaju tak ana tie tri detičky to dostane každá z nás!!

lenkadado
autor
28. okt 2012

@zuzi0911 no uz by som to chcela mat za sebou lebo maly ma 8 mesiacov a stale len hrat sa chce caka ma svadba buduci mesiac tak ani moc neodichujem a vecer to pocitujem ked si idem lahnut nohy my opuchaju malinke kope o dusu a ked dam maleho drahemu tak je maly rozblazneny potom a nechce spavat 😀 tak ja potom nervacim 😀

lenkadado
autor
28. okt 2012

@janicka11 vsak aj s materskou to tak spravily ja som normalne pracovala a mala som narok na matersku po dobu 34 tyzdnov teraz dostavam rodicovsky prispevok ..sestra mala matersku rok a kamoska ta ma po cele tri roky tak ani jelen sa uz vtom nevyzna 😀

zuzi0911
28. okt 2012

@lenkadado to aj tan moj len sa blazni a potom ma triafa.tak gratulujem k svatbe to mi ete nie sme zobrany ☹ ale hadam uz na buduci rok 😉

janicka11
28. okt 2012

@lenkadado Veru tak,,,,predtým an začiatku aj ja som mala na narok na matersku,,aj som ju dostavala,potom sme dostavali tie čo si odpracovali najmenej tých 270dni mali narok na tých 256€, a zmenilo to tak že teraz nás všetky hadžu do jedného vreca aj tie čo si odrobili aj tie čo nie dostavaju tu istu sumu len 194€ čo je fakt pod uroven!!

lenkadado
autor
28. okt 2012

@zuzi0911 tak my sme 3 roky spolu tak sme chceli hlavne kvoli detom 🙂

lenkadado
autor
28. okt 2012

@janicka11 vsak to kazdy rok niaka zmena zachvilku uz na nic nebudeme mat narok 😒

janicka11
28. okt 2012

@lenkadado No ved to kje to podla mna velmi nespravodlivé ked príklad neaká mamina čo si odrobila 10rokou a je teraz na tom istom čo aj neaká študentka čo ostala tehotná hned poškole ne?? 😀

liz_lemon
29. okt 2012

@lenkadado ziadna materska nebola rok, a uz vobec nie tri, dokonca bola pred mozno 3 rokmi len polrocna, a nedavno to predlzili na 8 mesiacov (34 tyzdnov)

sisinka29
29. okt 2012

@lenkadado dávka sa vypláca na prvé, druhé a tretie dieťa takže máš nárok.

janicka11
29. okt 2012

@sisinka29 To je super,hlavne že tu minule neikto písal,,teraz pred nedávnom,že to idu zrušiť a iba na prvé to budu dostavať maminy... ☹ Dufam že nie..

sisinka29
29. okt 2012

@janicka11 no zatiaľ to je len fáma, kým to nepotvrdí ministerstvo dovtedy len diskutovať môžeme o tom 🙂 podľa mňa sa najbližie 2 roky nezmení táto dávka.

janicka11
29. okt 2012

@sisinka29 Noo ja v to tiež dufam,lebo to je asi jediná dobrá vec čo je tu na SR inak všetko dobré len rušia... 😒

sisinka29
29. okt 2012

@janicka11 ked je vela neprisposobivých a potom doplacame nato my 😒 tam ide najviac peňazí

janicka11
29. okt 2012

@sisinka29 Noo sere ma to fakt 😒

sisinka29
29. okt 2012

@janicka11 niesi sama 🙂

janicka11
29. okt 2012

@sisinka29 aspon že tak! 😀 😀 😀

raza
29. okt 2012

dievčencea koľko sa dáva kočikovné??

raza
29. okt 2012

@lenkadado prosím, vieš mi povedať, koľko sa teraz priznáva to kočíkovné? neviem to nikde na nete nájsť, resp. ani neviem, kde hladať...

liz_lemon
29. okt 2012

@raza 151,37 E + 678,49 E

raza
29. okt 2012

@liz_lemon ďakujem veľmi pekne 😉 prepáč, že sa tak hlúpo pýtam, ale čo znamená, že je tá suma rozdelená, poprípade, vieš mi dať link, kde by som si to mohla naštudovať? nech stále neotravujem 🙂

lenkadado
autor
29. okt 2012

@liz_lemon a to je na prve a na druhe dieta nevies my poradit???

maznacik007
29. okt 2012

@raza ta suma je rozdelena preto lebo su to dva rozne prispevky ... a roznymi podmienkami naroku napr. ti co si beru babenko do osvojenia maju narok len na tu mensiu sumu a nie na ten priplatok tu vacsiu sumu lebo tam nemozu splnit tie podmienky naroku

raza
29. okt 2012

ďakujem

raza
29. okt 2012