Mám nárok na dovolenku vzniknutú počas materskej?

evadz
17. sep 2013

Som na rod. dov., ktora mi konci v novembri. Do prace nenastupujem, koncim pracovny pomer dohodou. V praci mi povedali, ze na dovolenku vzniknutu pocas md nemam narok, pretoze neodrobim 60 dni. Je to tak? Dakujem za vysvetlenie

zalka
17. sep 2013

V práci povedz, že MD sa berie ako výkon práce. A kedže MD trvá 34 týždnov tak to je logicky viac ako 60 dní tak máš nárok na ročnú dovolenku krátenú podla § 109 za dni na RD alebo na PN.
Máš nárok na dovolenku za dni strávené na MD.

zara13
17. sep 2013

Ahoj Evka,
na dovolenku vzniknutu pocas MD mas narok, pretoze ti si neukoncila PP a nezacala novy aleob nieco podobne. odpracovanych 60 dni sa tyka zamestnancov ktori zacali novu pracu, a nie ked sa vracias z materskej.
ak koncis PP, nevycerpana dovolenka by ti mala byt preplatena v poslednej mzde.

niekedy fakt nechapem ako si niektori zamestnavatelia ten ZP vysvetluju 😖 strach a hroza.

zdeennkaa
18. sep 2013

Ak si bola celý rok 2013 na rodičovskej dovolenke a v novembri 2013 končíš aj RD a zamestnanie, tak za rok 2013 na dovolenku nemáš nárok.Ale dôležitjšie je pozrieť sa do prechádzajúcich rokov, ako si nastúpila na materskú dovolenku, kedy sa nastúpila na rodičovskú dovolenku. Ak mi napíšeš presné dátu nastupu a ukončenia MD a nástupu na RD tak ti to vypočítam, som mzdová účtovníčka.