Mám nárok na dovolenku po materskej?

stejan
28. jan 2020

Rada by som sa opýtala
V októbri.2016 som nastúpila na PN po ivf aby som neriakovala. Vyčerpala som posledné 2 dni dovolenky čo som mala v tom roku. Po pn som od 5/2017 nastúpila na materskú na pol roka a tak na rodičovský.
Teraz 3.6.2020 mi konci rodičovský a ja sa chcem opýtať či mám národ na dovolenku v práci za tie 3 roky. Na úrade práce mi povedali že áno,v práci mi tvrdí vedúci tvrdí že nie le o som nepracovala. Aaj na nete čítam že m nárok. Ďakujem

anesim
28. jan 2020

@stejan ked si bola na rodicovskej tak za to obdobie urcite nie, za obdobie materskej ano, ale neviem, ci nie je nieco kratene za obdobie ked si bola na pn

klarissa25
28. jan 2020

počas materskej vznika narok na dovolenku....

ivkazba
28. jan 2020

Nárok na dovolenku ti vznikol za obdobie kedy si bola na MD, počas RD nárok nevzniká. Zároveň sa však kráti nárok na dovolenku pri dlhšej PN. Ak PN trvala najmenej 100 dní, kráti sa ti dovolenka o 1/12 (jedna dvanástina), za každých ďalších 21 dní PN o ďalšiu 1/12.

ivkazba
28. jan 2020

Nárok na dovolenku ti vznikol za obdobie kedy si bola na MD, počas RD nárok nevzniká. Zároveň sa však kráti nárok na dovolenku pri dlhšej PN. Ak PN trvala najmenej 100 dní, kráti sa ti dovolenka o 1/12 (jedna dvanástina), za každých ďalších 21 dní PN o ďalšiu 1/12.

stejan
autor
28. jan 2020

@ivkazba Sestra šla na PN ako ja s týždňový odstupom a jej vyplatili za r 2016 za 8 dní dovolenky 160€ cca a v r 2017 540€ ( keď si to vydelila tak malo by to byť za dovolenku) a to ma na dobu určitú zmluvu.
A ešte sa opýtam kedy mám nárok na podporu. Lebo všade mamičky píšu že musí po RD aspoň jeden deň byť odrobeny aby mi dali plnú podporu

sinnovea1
28. jan 2020

@ivkazba mozem sa pridat s otazkou, ja som na PN od 18.9.2019, na MD nastupujem 3.4.2020. Za tento rok mi teda vznikne aky narok na dovolenku prosim? Plus stale mi zostava nejaka nevycerpana z min.roku a kedze som PN az do MD, tak mi ju nemoze proste zamestnavatel vyplatit, ze? Jednoducho ju budem moct vycerpat az po skonceni MD a nasledne RD, ano? Dakujem

evittam
3. feb 2020

@sinnovea1 Dovolenku nie je možné preplatit počas trvania PP. Za r.2019 narok na celu dovolenku. Za r.2020 tiez.

sinnovea1
3. feb 2020

@evittam dakujem. Som sa bala, ze mi "prepadne" a preto ma budu nutit, ze nech si ju dam preplatit..

evittam
3. feb 2020

@sinnovea1 Nemôžu ta k nicomu nútiť. Jedine ze sa necháš ovplyvniť.

sinnovea1
3. feb 2020

@evittam tak teraz uz nenecham 😉