Ahojte. Dostala sa ku mne info..
Ze ak som neni vydatá, mam nárok na dlhšiu materskú typu ako pre nezaopatrenú matku ?
Ale ja mam priateľa a byvam s ním v jednej domácnosti, a dietatko bude mať priezvisko po nom, čo je na tom pravdy ? Diky.
Asi o 3 tyzdne a musis byt osamela matka, nie ze priatel v byte. Potrebujes kvoli par euram kontroly a preverovacky ci si fakt osamela matka?
@zooeynka a to som povedala ? Ja sa len na to pýtam, že to tak chodí automaticky nevydatej matke.. urcite by som nešla o to na socilanu orodovať, len som sa spýtala
Nie, automaticky nič také nechodí.
A kde zijes ze ti niekto nieco bude vyplacat bez ziadosti? Ved o vsetko musis ziadat a automaticky ti nepride vobec nic
Nie je to pre nevydá tu matku ale pre osamelu a nechodí to automaticky
Predĺžená materská o pár týždňov sa týka osamelých matiek, ktoré ostali na výchovu dieťaťa samé, napríklad sa rozišli s partnerom. Neplatí to pre nevydate, slobodné matky. Teba sa to týkať nebude keďže máš priateľa.
nechodi ..takych ako ty ( nevydata, dieta po otcovi meno) je tisiceee...to by co uz bolo...
Nie, nemáš nárok na dlhšiu materskú. Týka sa to iba osamelej matky, ty máš partnera, zdieľaš s ním domácnosť.