Ahojte potrebujem poradiť,27.1.2014 mi končí materská mám nárok na nemocenské zo sociálnej poisťovne ak som bola dobrovoľne pripoistena a materskú mam z najvyššieho vymeriavacieho základu ak sa dám vypísať ešte pred ukončením materskej?Ak nie neviete mi poradiť čo dalej?rodičovsky je min.alebo ako predlžiť materskú?
@daeny Pred ukončením materského ja vypísať nemôžeš, pretože aj nemocenské aj materské sa súbežne poberať nedá (obe dávky patria pod nemocenské dávky). Bohužiaľ predlžiť si materské nemôžeš je to striktne dané zákonom.....materské sa vypláca do 34 týž. od nástupu na materské.....na dlhšiu materskú 37 týž. majú nárok slobodné mamičky....Po ukončení materského je nástup na rodičovský príspevok do 3 r. veku dieťaťa....PN z DNP si môžeš dať iba súbežne s RP, ale aby sa ti tým niečo predlžilo, tak to sa nedá ...
Ahoj. Po ukonceni materskej, kedy ti odvody plati stat, mas este 7 dni ochrannej lehoty. Ak sa das vypisat na PN pocas tohto obdobia, tak budes poberat PN a aj rodicovsky prispevok.
Ahoj, ak ostanes pocas poberania RD na PN, mas narok na na vyplacanie nemocenskeho len z tvojho dobrovolneho nemocenskeho poistenia. Subezne s tym ti moze byt vyplacany rodicovsky prispevok.