Ahojte baby idem sa Vás opýtať ak má niektorá skúsenosti. Od 22 Novembra som na materskej dovolenke 15 januára mi končí zmluva ale predlžovať mi ju nebudú pošlú mi poštou normálne ukončenie pracovného pomeru. Termín mám teraz 1.1 2020 pôrodu. Ide o to že či sa mám toho 15 keď mi príde výpoveď hlásiť na úrade práce a či budem normálne chodiť na podpis každý mesiac. Vôbec neviem akoto to chodí s úradmi keď žena má miminko. Ak tu je nejaká mamička ktorá malá to isté budem vďačná za každú radu ako sa zariadiť. Ďakujem vopred 🙂
Keďže si na materskej /neviem či už aj bábätko je narodené/, tak sa nikam nehlásiš. Z materskej prejdeš na rodičovský /to si musíš vybaviť/ a potom na Úrad práce registrovať sa ako nezamestnaná /ak si medzitým nenájdeš prácu sama/.
@anjelic aha ďakujem 🙂 ale ešte jedná otázka na materskej dovolenke som pol roka teda tak neako to je a keď sa budem hlásiť o rodičovský príspevok tak sa aj nám zaevidovať na úrade práce ako uchádzač o zamestnanie aj keď doma bude pol ročné babetko? Ja že žena je 3 roky pri babetku pokiaľ ho samozrejme do jasliciek nedá.
Po materskej budes poberat rodicovsky do 3rokov. Cize budes normalne doma s dietatom.
@anjelic ahaaa 🙂 Ďakujem bo vôbec som nevedela ako sa zariadiť a termín mám 1.1 a potom sa zas stresovať a chodiť sa pýtajúci po úradoch čo mám robiť s čerstvým babetkom by bolo des... Tak som sa chcela tu opýtať či kto neporadí až som není v strese potom. Ďakujem za radu ♥️
@janulla77 budes na MD, na co by si chodila na UP