Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť ohladom materskej. Ide o to, že momentálne som na rodicaku a nezamestnaná. Čakám druhé dieťatko mala by som nárok na materskú keby som sa zamestnala? Ďakujem za odpoveď. Pri prvom som nárok na matersku mala.
ak odrobíš 270 dní, tak áno. Ale keďže si už tehu, tak nestihneš toľko odrobiť.
Ak by si splnila tych 270dni a zmluva nova by bola aspon 90 dni tak aj hej. Ja som sa tiez zamestnala mala som to o chlp ale matersku mi priznali
@evitta84
Zobudili ste sa teda "skoro"... Za istých okolností a kombináciou dohôd a PP by ste sa k materskému vedeli dostať, ale to by ste museli mať niekoľko známych, ktorí by boli ochotní Vás zamestnať a zároveň riskovať prípadnú kontrolu od SP. Hlavný problém totiž je, že v sledovanom období 15.10.2019-15.10.2021 máte z potrebných 270 dní nemocenského poistenia presne 0.
@evitta84 jedno zamestnanie vám nepokryje 270 dní, je už pokročilý čas.......potrebujete 2 príjmy
@evitta84 jednoduchá matematika, z jedného zamestnania nebudeš mať 270 dní nemocenského poistenia. Teoreticky, jeden TPP a k tomu ideálne 2 dohody (každá max 90 dní), každé iný zamestnávateľ. Čiže ak máš známych, ktorí ti vedia toto poriešiť a máš finančné zdroje, aby si im zaplatila odvody... Len pozor, treba to premyslieť tak, aby to SP nevyhodnotila ako účelové a zamietla by MP.
Kedy ti skončil pracovný pomer? Musíš mať 270 dní nemocenského poistenia za posledné 2 roky. Čiže nestačí sa len teraz zamestnať, keďže teraz už 270 dní nenazbieraš.