Tak ak vás môžem prosiť poradiť. Má žena bez nároku na materské nárok aj na iné dávky? Neviete? Ja som čerstvo po škole, takže rátam jedine s rodičovským, ale čo ešte hmotná núdza, príspevok na bývanie a pod? Neviete, či existujú nejaké spôsoby ako si prilepšiť k tým biednym 200 eurám? Partnera mám, nie sme ale zosobášení. Ďakujem za všetky rady a ochotu pomôcť.
0
Žena ktorá poberá rodičovský príspevok nie je v hmotnej nudzy. Dieťa má otca, takže tam bude ešte výživné na dieťa. Žiadny príspevok a pomoc ti nevznikne. Mimochodom je tu o tom, už pár diskusii stačí si ich nájsť a prečítať.
@marcelatje nemyslím že sme si potykali!
@katka2602 Nič relevantné som nenašla. Určite nie v adekvatnom roku. Asi nebudem surfovať v roku 2012, kedy zákony a pravidlá boli iné. Ale ďakujem za info
@tinaholeckova
xyz krát zodpovedané. Máte nárok na výživné na dieťa a na seba od otca dieťaťa. Hmotná núdza nevyjde ani zďaleka.
@draik dakujem.
@tinaholeckova ty si velmi vtipna postavicka, precitaj si pravidla 😉
@tinaholeckova odpoveď som ti napísala. Žena poberajúca rodičovský nie je v hmotnej núdzi. V tej budeš, keď ti skončí rodicak, budeš na UP a výživné od otca dieťaťa ti vyjde smiešne malé. Mimochodom ujo Google ti to vyhodí hned. Dokonca, aj keď budeš po rodicaku a budeš bývať s niekým kto pracuje(otec dieťaťa), budete sa posudzovať spoločne a vôbec sa neberie do úvahy, že nie ste manželia.. Musíš dokladovať výšku výživného určenú súdom a aj tak sa stále budeš posudzovať s človekom s ktorým bývaš. Zisťovala som tieto veci cca pol roka dozadu. Ale ak chcete mať 100% zájdi na UP a povedia ti to osobne. Ja som teraz na UP a nedávajú mi nič a to nepoberam rodicaku, ten mi skončil pred rokom. S mužom nie sme manželia, pracuje len on, nikoho nezaujímajú výdavky len to, že má +-650-700€ a to pre rodiny s jedným dieťaťom stačí až až podľa tabuliek. A aj, keby som doniesla výšky výživného, rovno mi povedali, že tak či tak by posudzovali aj jeho prijem. Ja som doma, lebo dcéra je viac doma, ako v škôlke. Tak len toľko v skratke. Aby ti niečo dali, musíš žiť úplne sama bez rodicaku, alebo aj muž musí byť na UP.
Nezakladaj.duplicitne temy.