ahojte, prosím vás ako je to, keď je mamička slobodná a má trvalý pobyt u rodičov...má nárok na nejaký príspevok/prídavok k materskej?
Mysliš na jednorázovi prispevok pri narodeni dieťaťa?
@tomika ona myslela, ze ci bude dostavat nieco naviac, ked je ,,slobodna" - lebo ako ma priatela len s nim este nezije...ale okrem dlhsej materskej, nedostane nic viac - su maminky, ktore su naozaj slobodne, su na dieta naozaj samy, a take by si podla mna zasluzili.Lenze to nikdy nebude, lebo ako vidis, doveryhodne to asi nikdy nebude, ci je maminka ozaj sama a ci nie..
@ela2710 žijem s priateľom, len trvalý pobyt mám stále písaný u rodičov..A chcela som sa len spýtať, či existuje taký príspevok;pretože mi to pár ľudí hovorilo..Pre mna za mna keby dali, ako ty píšeš - "ozajstným" slobodným mamičkám, aj 1000eur mesačne..len nech dajú...Mna len zaujímalo, či to existuje a keby áno, neviem prečo by som nemohla využiť to, že sme s priateľom ešte neni zobratí.. Využívajú sa inakšie "veci"..a každé euro je dobré k tým almužnám, čo nám štát dáva.
@myreason no mne sa tvoj pristup nepaci, lebo ty mas priatela, ktory sa o tvoje babo postara, hoci nie ste zobraty nie si slobodna, lebo s nim zijes, ja mam tiez trvale bydlisko u rodicov ale zijem s mojim priatelom - nie sme zobraty, ale mame spolocne peniaze, co znamena, ze na maleho prispieva az az...teda nie som odkazana na davky, ale take maminky, ktore su naozaj slobodne - takym by sa malo dat, tym nik neprispieva, a to je smutne...
@myreason a ako som uz pisala, prispevok taky neexistuje, jedine predlzena materska, ale to si oni dobre overuju, ci zijes skutocne sama, ci si naozaj financne sama na dieta - a ko pisu vyssie, budes musiet dat cestne prehlasenie...a to asi nebude tak cestne, kedze nie si osamela, lebo priatela mas, ci? 😕
@ela2710 čo vie spôsobiť jedna nevinná otázka 😕 stačí mi len odpoved, že teda nie je nič také a bodka..nič viac ma nezaujímalo. len či to existuje alebo nie. aj dnes mi napríklad suseda hovorila, že aj jej sestra to poberala, ale nič bližšie o tom nevie.. 😒 Je pekné že tak súcitiš so skutočnými slobodnými mamičkami (ako som písala, aj ja by im dopriala aj 1000eur mesačne) a že nie si odkázaná na dávky...ale ja na tom aj tak nevidím nič zlé, keby ten príspevok existoval a požiadala by som oň.
@myreason nevidis, ale ja ano lebo by to bol ,,pdovod" ale to je uz fuk, nic take nie je, sama sa spytaj na urade prace alebo na socialke, akurat ti daju tusim 6 tydznov materskej navyse - teda nic moc, a ani sucitim, moja mama bola slobodna matka, ale uplne slobodna...otec neplatil ani vyzivne a nakoniec sa ma uplne vzdal, ale to je o inom, prajem pekny vecer 🙂
@ela2710 nepovedala by som, ze tych 6 tyzdnov materskej je nic moc. ak je materska povedzme 550 eur a rodicovsky 256 eur, tak ten rozdiel by som nenazvala nicim moc. suhlasim s @myreason, ak nie su zobratí, tak nech si poziada o dlhsiu matersku. Ciganom sa priznava vsetko a zena, ktora si odrobi svoje preco by nemohla aspon nieco mat naviac? Odhliadnuc od toho, ze napr. nezobratý pár si nemoze uplatnovat odpocitatelnu polozku za manzelku ma materskej a to su tiez slusne peniaze, co ostavaju statu. @myreason na iny pridavok narok uz naozaj nemas, je to tak ako hovori @ela2710. Iba ta dlhsia materska.
tiez nerozumiem, preco ste sa do nej obuli, ved ona sa len pytala, ci ma na nieco narok, nepytala sa, ako oklamat a poberat nieco, na co narok nema.
Ja som bola tiez pri dcere slobodna a tiez som sa o to zaujimala lebo som to pocula od ludi, nevidim na tom nic zle, zaujimat sa o to, na co mam narok a na co nie. A tiez nechapem, preco by mala @myreason mysliet na tie ostatne slobodne mamicky bez partnerov, ved to nie je jej starost, preboha, ale niekoho uplne ineho.
A k otazke, ako bolo povedane, narok nemas, kedze mas kde byvat a mas partnera a nie ste v nudzi. Musela by si zit uplne sama. Ci ste zobrati alebo nie nehra ziadnu ulohu.
@myreason ahojky, ak mas odpracovanych pred materskou dovolenkou 270 dni tak v tom pripade mas narok na matersku, ak nie mas narok len na rodicovsky prispevok - 190,10 eur + rodinne pridavky 21,99 eur, nejde o to, ci si slobodna a ani o to, u koho byvas 🙂