Dobrý deň, mám otázku mám 21 rokov no tento rok 22, som opatrovateľka poberám opatrovateľský príspevok a chcela by som sa opýtať či ma právo môj otec mi brat všetky peniaze teda ten opatrovateľský príspevok?..
Ďakujem
Si zbavená svojprávnosti?
@stanulienkat bohužiaľ vážne..
Pravo ti ho nema brat.
Doplnujuca otazka-byvate u teba ci u otca?
Platis polovicu nakladov na byt reziu atd.? Ak platis polovicu vsetkeho (ak teda byvas u neho) nie nema pravo ti ho vziat ale ma pravo ziadat polovicu nakladov na byvanie…
Nema pravo ti brat ziadne peniaze. Ak byvas pod jeho strechou a nestudujes moze pytat peniaze na najom atd…
praveže mu dávam 150€ mesačne každý mesiac
@janulik20
Daj si poslať na účet a kartu maj nastavené tak, že pri platení si vždy treba zadať pin a máš po probléme. 🤷
@22abigail22 práveže mi posielajú na ucet a peniaze vyberám..
tak ich nevyberaj a plať kartou, otcovi PIN nepovedz a vybavená vec
@janulik20 prestaň sa nechať psychicky vydierať a okrem iného aj finančne. Si dospelá, podľa všetkého sebestačná žena, rodičia musia počítať s tým, že raz vyletis z hniezda. Nie je dôvod aby si tam zostávala. Ak im chces pomáhať, môžeš samozrejme ale tak ako ty uznáš za vhodné a nie že ti otec bude brať peniaze z peňaženky.
@janulik20
Tak si nevyberajte a plaťte iba kartou. Hotovosť si vyberajte iba keď zásadne treba a schovajte si (napr. do párov ponožiek).
@janulik20 Máš 21r. a necháš so sebou zametať....Citové vydieranie by nemalo platiť na nikoho....toto mi hlava neberie. A do mojej peňaženky by sa neodvážil vojsť ani môj muž a to sme spolu už večnosť.
nikto nemá právo kradnúť ti peniaze. Ak to rodičom z nejakého dôvodu nevychádza, mali by si s tebou sadnúť a slušne pohovoriť o tom, ako situáciu riešiť. Hotovosť doma vôbec nemaj, okrem toho, čo nevyhnutne potrebuješ. A rodičia by mohli plakať koľko chceli, povedala by som im na rovinu, že kradnutie tolerovať nebudem, a ak sa to stane ešte raz, balím kufor a odchádzam do zahraničia či sa im to páči alebo nie.
Inak čo ty vlastne z takéhoto života máš? Robíš za mizerných 400e, rodičia ťa očividne nerešpektujú. Zdá sa mi, že robíš všetko len pre iných, ale čo robíš pre seba?
Prepáč, ale to sa pýtaš vážne?