Viete niekto poradiť,respektíve mate skúsenosť. Má matka nárok na pandemickú OČR, keď jej dieťa po dovŕsení 3r nevzali do školky? Z každej strany to počúvam inak. Alebo skôr pand.rodičák?
ak pracujes - pandemicka ocr, ak si nezamestnana - pandemicky rodicak.
otazne dokedy. Uprimne? uz pred rokom bolo neskoro, ze to nezrusili uplne a nadobro.
@misickajakubko otázka je či máš pracovné miesto vlastne? Či sa máš kam vrátiť?
@elanor práveže na mňa čaká ukonceie PP heď na druhý deň
@misickajakubko tak potom sup na podporu, ak na nu mas narok. Ak nie, tak pandemicky rodicak. teoreticky v ochrannej dobe do 7 dni aj pandem. ocr
hold si budes musiet vyrat, z coho budes mat mesacne o par eur viac.
ak mas ale narok na posporu, ta ma prio 1.
@elanor nárok na podporu mám. A nemózem si nsjskor dat pandem.ocr a az potom podporu?
@misickajakubko uz to tu bolo mnoho krat diskutovane ze pokial mas najskor narok na podporu (rozumej inu davku), ma prednost.
Baby tu pisali ze podpisujes nejake vyhlasenie ze na nic ine nemas narok...
@misickajakubko tak by to asi islo
@misickajakubko nie nešlo by to....nárok na pandemický RPmáš v prípade ak námáš iný príjem či náro na inuú dávku(aj podporu).....následne ak pôjdeš na podporu by mohli žiadať pandeický RP vrátiť, keďže si ho poberala neoprávnene
@mogaa ona sa ale naposledy pyta na kombinaciu - v ochrannej dobe najprv pandemicka OCR (lebo dieta nieje prijate do skolky, taka moznost momentalne existuje), a az potom, ked uz dieta bude zobrate do skolky, a jej by sa nepritfrafila ziadna robota medzitym, tak na podporu (o tu moze tusim poziadat do 2 rokov od skoncenia PP, sa mi mari). To by slo.
@misickajakubko ak dieťa nie je prihlásené v škôlke, teda nikdy tam nechodilo, tak máš nárok na pandemicku OCR. Pozri si Mihala, písal o tom
@mogaa tak pandemicka OCR ma zmysel, ale v pripade, ze tu skolku / skolu zavru.
Nie ze decko ani do skolky nechodi. O pandemickom rodicaku sa radsej ani nevyjadrujem.
Nuz, ale kedze su teraz take vymozenosti, hold, tak to niektore mamicky vyuzivaju (podaktore zneuzivaju, ale to uz je na ich svedomi)
@jana005 nemôžem to najsť
@misickajakubko daj si do Googla pandemicka OCR mihal a nájde ti
@jana005 dakujem
@misickajakubko a nevieš ci sa treba evidovat i na urade prace?
@misickajakubko to neviem
@misickajakubko ak chces tu andemicku OCR, tak sa nebudes evidovat, proste budes OCR. Az ti ocr skonci, vtedy sa pojdes evidovat na urad prace a poziadas o davku v nezamestnanosti.
@elanor ďakujem pekne