Viete mi prosím poradiť? Na schválenie tehotenského príspevku má sociálna poisťovňa lehotu 60 dní. Je to ale 60 dní pracovných alebo kalendárnych? Čakám už skoro dva mesiace na vyjadrenie a stále nič. Ďakujem
@petra1910 nuž tak keď si sa už informovala priamo na SP - tak ťažko na koniku budeme vedieť prednejšie, no ČAKAJ. 🤷🏻♀️Aj keď to rozumiem že je to na nervy keď ostatne majú rozhodnutie do 2 t doma…
@malinoismum poslala som len poštou. Pýtam sa preto, lebo si platím DNP aby som mala na to nárok a na materskú. Len už mám dostatočný počet dní tak by som ho zrušila. Len ci to nejako neovplyvní tu žiadosť.
@petra1910 žiadosť o tehotenské a jeho nárok je podmienene byt 240 dni nemocensky poistena… pre dokončeným 13 tt.
Myslíš že ďalšie dni po 13 tt to ovplyvnia? 🙆🏻♀️
@malinoismum ved práve, že všade čítam ze do 2t prišlo rozhodnutie a hneď aj peniaze. A tu sa človek nejde ničoho dovolať. Neviem či je to len v našom meste tak alebo co
@malinoismum neviem preto sa popýtam radšej ak niekto vie. Ešte pred 13 TT som sa dala DNP, aby bol nárok. Keď ho aj zruším tak v tom čase som bola poistená tak by mi mali žiadosť schváliť nie?
@petra1910 Nestaci ze si sa pred 13tt dala na DNP. Posudzuje sa, ci v case dosiahnutia 13tt si mala za posledne 2 roky aspon 270 dni nemocenskeho poistenia a nasledne ci bolo aktivne alebo si bola v ochrannej lehote. Z toho co pises si si prihlasenim na DNP zabezpecila aktivne poistenie - ale splnas aj ten potrebny pocet dni?
@nafka0483 ďakujem za opravu - tak som písala zle 240… ospravedlňujem sa ☺️❣️
@petra1910 ja som poslala ziadost elektronicky cez op v juli a v auguste mi prisla davka uz na ucet.
Bola to suma od uacateho 13tt ktory zacal niekedy v polke juna a prislo mi v auguste aj za jul spolu.
Vyjadrenie postou mi prislo neskor po kontaktovani sp.pretoze aj v maji som bola Pn,peniaze prisli na ucet ale vyjadrenie nie.tak mi to poslali naraz postou vyjadrenie o Pn a tehotenskom.
@petra1910 ak aj čakáš skoro dva mesiace, stále to nebude ani v jednej z lehôt 🙂 -vydrž, však vyplácajú aj spätne. ( a inak o dalších 60 dni ti lehotu v zložitom prípade aj predĺžia…- ale o tom by ta mali vopred upovedomiť)
-Btw, posielala si elektronicky ?