Ahojte,
Vedela by mi tu niektorá z vás prosím vás poradit ? Ide o to ,že som od konca augusta na úrade Práce, a chcela by som využiť možnosť kurzu s tym, že mi to úrad Práce preplatí. Do Práce sa momentálne nechystám, keďže som v 7. Mesiaci tehotenstva a v januári - februári by som mala žiadať o materskú. Ako tieto dve veci súvisia ?
Dávala som si žiadosť o kurz, ktorú mi zamietli. Zvažujem sa skúsiť prihlasit ešte na nejaký iný, ale keďže sa žiadosť podáva mesiac pred začatím kurzu , t.j. Že by som reálne začala robiť nejaký kurz v polovici januára ( napr.15teho)… tak neviem či by som medzičasom v dianí toho kurzu nešla na materskú . Môže mi tym padom úrad Práce zamietnuť podporu na kurz ? Či musím byt na úrade v celom trvaní kurzu ?
Snad to dáva zmysel čo píšem, ďakujem za odpovede.
musíš byť evidovaná ako uchádzač o zamestnanie a plniť s tým súvisiacepovinnosti - čo pri dieťati asi nie je možné, nie?
@fidorka7 normálne som poberala RD a zároven ma evidovali ako uchádzaca o zamestnanie( nebola som na podpore v nezamestnanosti ani nič podobne) preplatili mi celý kurz.
A z akeho dovodu zamietli? nepýtala si sa?
@bellaa3007 ďakujem 🙏
Pýtala, spoločnosť cez ktorú som si ho chcela robiť zmenila názov kurzu..čiže to už nebol názov profesie ale balíčku 🥲
@bellaa3007 ty si bola poberateľ rodičaku a robila si si kurz cez UP? Mne povedali ze musím byť na úrade práce zaevidovana, inak to nepojde
@cica8 ano, bolo to minulý rok. Rodičak mi končil v juli, v septembri som už nastupila do práce.
Ved ja som na UP bola zaevidovana ako uchádzac o zamestnanie, to ale neznamena že nemožem byť na rodičaku. Nepoberala som žiadnu davku v nezamestnanosti ani nič podobne, len ma evidovali.
a kedy to bolo?
@bellaa3007 a kedy to bolo?
@bellaa3007 aha už vidím. no podmienky sa vwľmi sprísnili.
@bellaa3007 pokiaľ má viacero uchádzačov záujem, komisia určite uprednostní toho, ktorý je disponibilný ihneď
@fidorka7 to veru už neviem, je možné že za ten rok a pol sa zmenilo veľa.
Bratovi neschválili kurz barbera ale skrz vysokú cenu tiež minulý rok a tiež normálne chodil do práce
vsak sa spytaj na upsvar. tam ti poradia ake su podmienky. Viem ze kurz musi zacat este v case evidencie na UP.
mojmu muzovi schvalili kurz, ale musel dokladovat, ze o tu odbornost z kurzu je realny zaujem zamestnavatelov, dohladal k tomu nejake inzeraty.