Ktorý úrad vypláca tehotenskú dávku?

374andy
14. máj 2021

Ahojte prosím o radu. Tehotenskú dávku vypláca sociálna poisťovňa alebo úrad práce? Prišlo mi schválenie tehotenského zo sociálnej poisťovne, zaniesla som kópiu na úrad práce lebo poberám SOS dotaciu, aby to tam mali. Pani mi rozhodnutie zo sociálnej poisťovne nechce zaevidovať lebo si myslí že nato nemám nárok a na okresný úrad race sa nedovolala. Prefotila si moj tehotenský preukaz lebo že bez toho by mi ani nevyplacali tehotenské ??? Viete mi poradiť ako to je? Neskutočne som nahnevaná...a okrem toho ani nikdy nepočula žeby sa mohla poberať SOS dotácia spolu s tehotenským....

pelopeia
14. máj 2021

@374andy Ahoj 🙂 subeh SOS dotacie a tehotenskej davky zo Socialnej poistovne je mozny. Vyplacam SOS dotacie, akurat minuly tyzden som to riesila a prisla nam odpoved z ustredia, ze tieto dve davky sa daju poberat naraz.

roberta000
14. máj 2021

@374andy tehotenske vyplaca socialna poistovna predsa, ved oni ti poslali rozhodnutie

nafka0483
14. máj 2021

@374andy Z akeho dovodu by ti mala pani na UPSVaR evidovat rozhodnutie o tehotenskej davke? A ona si tiez nema co mysliet ci mas narok ci nie, ved mas rohodnutie zo socialnej poistovne - ta rozhoduje o naroku a vyplaca davku.
Takze pani na UPSVaR nepotrbeuje tvoj tehotensky preukaz, tento urad ti tehotenske nebude vyplacat...

patka_673
14. máj 2021

@374andy socialna poistovna ho vyplaca a podla mna si na urad prace ani nemuela ist, ved oni s tym nemaju nic..

marryen
14. máj 2021

Pokiaľ viem, tak na SOS dotáciu je nárok jedine ak nemáš žiadny iný príjem.

pelopeia
14. máj 2021

@patka_673 ako že nie? @374andy poberá z ÚPSVaR SOS dotáciu, do ktorej je potrebné hlásiť každú zmenu čo sa týka príjmu. Nakoľko je zodpovedná, chcela nahlásiť, že jej bola priznaná tehotenská dávka. Pani na úrade jej mala rozhodnutie zobrať, zaevidovať a posunúť na príslušné oddelenie, ktoré vypláca SOS dotácie.

pelopeia
14. máj 2021

@marryen súbeh SOS dotácie a tehotenskej dávky je možný.. Pre účely SOS dotácie sa tehotenská dávka nepovažuje za príjem.