Ktorá máte skúsenosť s platením dobrovoľného nemocenského poistenia?

ivka_makovica
13. sep 2019

Ahojte!
Najde sa tu mamicka,ktora nemala mat narok na materske a ziskala ho platenim si dobrovolneho nemocenskeho poistenia? (a robila to podla "postupu" od pana Mihala). Prosim,piste len tie,ktore to spravili naozaj a nie len teoreticky. Vdaka. Ja to tam chcem spravit a uz si aj platim nemocenske z najnizsej ciastky. Len mam z toho trochu obavy (predsa len je to velky risk amozna strata velkej sumy penazi). Potrebujem motivujuci priklad 🙂

evittam
13. sep 2019

@ivka_makovica Kedy mas TP a co bolo za posledne dva roky pred TP? A aky príklad? Je ich totiž dost.

ivka_makovica
autor
13. sep 2019

@evittam Viem,ze nemam narok na materske. A viem aj ako ho tymto sposobom ziskat. Len chcem vediet,komu to aj vyslo,resp. nevyslo. Este nie som tehotna

ivka_makovica
autor
13. sep 2019

@evittam Priklad toho,ako ziskali mamy materske platenim si DNP. (88 dni z min. zakladu,pauza,182 dni z najvyssieho)

evittam
13. sep 2019

@ivka_makovica Ak chces mat MD z DNP (z max.VZ) tak ho musis mat minimálne 26tyzdnov pred MD.

ivka_makovica
autor
13. sep 2019

@evittam ano,viem 🙂

draik
13. sep 2019

@evittam
Zadávateľka zjavne nemá 270 dní poistenia, preto to chce takto rozdeliť. Jednak aby mala splnenú podmienku 270 dní NP a jednak aby mala aspoň 26 t (=182 dní) s vysokým VZ. Ešte prichádza do úvahy dlhodobá PN. Už si to len spočítať a hlavne, aby načasovaný plán vyšiel v realite, keďže nie sme v Básnikoch s tamojším grafom.

ivka_makovica
autor
13. sep 2019

@draik Je mozne byt po tych 26t na PN a bude sa to ratat? Vdaka za odpoved

evittam
13. sep 2019

@draik Ja som ju pochopila. Ale vdaka za vysvetlenie.

draik
13. sep 2019

@ivka_makovica
Môžte ísť na PN aj hneď. Nemocenské z minima, materské z maxima. Len či na tej dlhodobej PN budete môcť zotrvať.

ivka_makovica
autor
13. sep 2019

@draik Myslim ale,ze to plati len keby som predtym pracovala.

draik
13. sep 2019

@ivka_makovica
A máte nejaké poistenie predtým? 270 dní? To ste nikde neuviedli a ja som v jednej odpovedi špekuloval, že asi nemáte, keď idete do tej kombinácie. Pri DPN a nemocenskom tiež platí podmienka 270 dní.

wooshka
13. sep 2019

Mna by tiez zaujimalo, ak sa teda mozem prilepit, co mam robit ako zacinajuca SZCO pokial chcem zabezpecit matersku a dieta zatial uplne konkretne neplanujem. Nehodlam ho riesit v style "o rok a dva dni". Chcem druhe dieta asi v horizonte 2-3 rokov, no taketo kroky v zivote dopodrobna neplanujem. No zaroven by som chcela mat urcitu predpripravu, ak by taka situacia nastala. Mate nejake tipy ako postupovat?

ivka_makovica
autor
13. sep 2019

@draik praveze nie. Som na rodicovskej. Pocas MD mi skoncila zmluva.Takze nemam 270 dni. Potrebujem si ich nazbierat.Ak som spravne pochopila,tak skor ako nenazbieram tych 270 dni na PN ist nemozem pri DNP