Zdravim zienky. Chcem sa spytat,kto vystavuje ocr pre otca na prve dieta,ked pojdem do porodnice s druhym? Treba pytat u pediatra,alebo v nemocnici? Vdaka
@tanya65 vystavil mi pediater..
@lasyckamalicka chcela by som vidieť kde sa to píše, lebo mne to teda nedáva logiku, aby som si vyberala očr na zdravé dieťa, samozrejme sa to nevzťahuje na individuálne situácie, ak je napr. zavreta škola z dôvodu napr. karanteny
@mirka17 na tlačive pre OČR v časti II. vyplní pediater sekciu C: Ochorenie, nariadenie karanténneho opatrenia osoby, ktorá sa inak stará o dieťa resp. bola prijatá do ústavnej starostlivosti a preto sa nemôže o dieťa starať.
Čiže matka, ktorá sa zvyčajne stará o dieťa je prijatá do nemocnice na pôrod a počas tohto obdobia sa stará o dieťa druhý rodič 😉
@darina1952 tak to som nevedela že pôrod je choroba, mam tri deti a v živote by ma nenapadlo žiadať očr. budiž. ja som myslela že o dieťa sa stará otec aj matka
@mirka17 nikto nehovorí že pôrod je choroba, keď rodíš v nemocnici tak si prijatá do ústavnej starostlivosti a o staršie dieťa sa predsa musí niekto postarať 🙂
@darina1952 v poriadku ja sa nehádam, ja len hovorím že mi to stále nedáva logiku, ak bude matka pol roka v nemocnici tak otec bude pol roka na očr? napriek tomu že dieťa je zdrave? a už ked sme pritom, môže isť taký otec s dieťatom napr. von ak su na očr? to len tak pre zaujímavosť
@mirka17 a keby naozaj reálne bola matka pol roka v nemocnici, tak si otec zoberie pol roka dovolenku??? kde by ju vzal??? samozrejme, že má ísť právo na očr, ak je matka mimo domu... samozrejme bavíme sa o dieťati, ktoré nechodí ešte do škôlky a školy... v tom prípade nemá na očr nárok, ak nie je choré
@mirka17 neviem,co je na tom.cudne...ja som musela ist do.porodnice necakane skor a manzel musel zobrat najprv OCR,potom pocas terminu planovanej sekcie mal dlhodobo napr lanovanu dovolenku a kedze sme s malym po.tyzdni doma opat skoncili v nemocnici,opat ostal na OCR so.starsim.
@lienka175 Ak je matka mimo domu,preco by mal cerpat OCR? Vy ste sa este nezobudili zo socializmu? Osetrovanie clena rodiny. Nie babysitting. To je zneuzivanie.
@stanulienkat ach boze.....clovek by si myslel,ze zeny sa pochopia,ale asi nieeeeee.
Lebo urcite kazdy rodic je stastny a este aj dobrovolne radsej s detmi doma,ako v praci....najma malickymi.
@terezka1947 ale tu nejde o pocity a pochopenie niekoho. Tu ide o zneuzivanie socialnych davok. Ako to robia slobodne mamicky?? Musia chodit do prace. A kde maju deti?? Asi su podla teba s niekym na ocr. Potrebujes si prerobit byt?? Sup na PN. ...
@stanulienkat ok.....jasne,vsetky to takto robime.
Ake stastie,ze sa na tych "statnych" eurach da tak dobre zarobit....
@stanulienkat ale ja mám na mysli dieťa, ktoré ešte nechodí do žiadneho sociálneho zariadenia (jasle, škôlka, škola...) čiže sa jedná o matku, ktorá je ešte s dieťaťom na RD... akože kto má s tým dieťaťom zostať doma?
@stanulienkat jasné, že ak už dieťa niekam chodí, tak nemá rodič nárok na očr... odvedie ho ráno do jaslí, škôlky, školy a ide normálne do práce... tam nie je dôvod na očr
ja automaticky, ako ma prijali na pôrodnici, tak sa pýtali manžela, či potrebuje očr na synčeka (vtedy dvojročného)
@tanya65 mne v porodnici dali papier, ze som bola odvtedy dovtedy v porodnici a na tie dni mal muz ocr.
@stanulienkat tu nejde o ziadne zneuzivanie preboha. ved ked matka rodi druhe dieta, tak s kým ma byt to prve dieta ked este nema 3r??? preco by mal otec cerpat 5dni dovolenku zbytocne, ked moze ist na ocr!
@lienka175 mna by nenapadlo ist na ocr. Ja by som brala automaticky dovolenku.
@stanulienkat možno ani mne nie, keby som nevedela od kamarátok... a ako som písala, manželovi to hneď pri príjme v pôrodnici ponúkli...
napr. môj manžel je učiteľ a keďže aj ja som učiteľka, tak viem, ako to funguje a my jednoducho dovolenku mimo prázdnin nedostaneme... takže ja nevidím dôvod, prečo nevyužiť očr...
@stanulienkat dokonca napr. keď som bola raz s malým na poradni a pediatrička videla, že som chorá a ledva stojím na nohách, tak navrhla hneď, že dá manželovi na malého očr, aby mi pomohol starať sa o neho... ja to teda nevidím ako zneužívanie sociálnych dávok... som zamestnaná, odvádzam odvody, takže keď treba, čakám, že štát pomôže
Manželovi ocr vystavili v pôrodnici hneď pri príchode a pri odchode mi dali ukončenie aby si to manžel odovzdal v práci . Nebol ani problém že som nastupovala v piatok a bola som tam cez víkend mala som plánovanú sekciu. Rodila som v Považskej Bystrici
@1katus1 prosim vas a to ocr vystavili na vas ci na mladsie dieta? Caka ma hospitalizacia koli tehu komplikaciam tak nech sa pripravime. Vdaka
@i_v_u_s_i_k vystavi pediater na dieta a v casti tykajucej sa teba vyznaci ze osoba trvalo starajuca sa o dieta je hospitalizovana.
@tanya65 ja neviem ale už z názvu očr je jasné že sa vystavuje vtedy ak je dieta choré a rodič sa o neho stará, ak ideš rodiť tak manžel nech si vyberie dovolenku