Ahojte chcem sa iba opytat, menila som prácu a mame doložiť zopar dokladov na Socialnu poisťovňu kvoli KONTROLE...Moja otazka je ak budu vsetky dokumenty v poriadku tak je mozne ze by mohla SP moju žiadosť o materske zamietnuť a priznať materske z predosleho zamestania,nie z noveho? Alebo schvalit matersku normalne z noveho TPP. Dakujem vepmi pekne
Bola práca menená kvôli vyššej materskej? Ak áno, môžu to vyhodnotiť ako účelové, keďže to v takom prípade účelové aj bolo. A môžu zamietnuť materské z nového zamestnania.
@eriatko_r Ano, mozu ju zamietnut, kvôli tomu ze zistia, ze bola ucelova, ak si sa na 3 mesiace zamestnala u noveho ZL a zarabala si ovela ovela viac ako v predoslom zamestnani...sestra robila na socialke a vela takychto "ucelovych" materskych zamietli...oni totizto vedia, ze zeny takto odrbavaju do systemom...kazdopadne uvidis, ako to vyriesia 🙂
@patta89 pani to riesila uz v aprili ako navysit materske povodna hruba mzda cca 730€ nova na pr mesiacov pred nastupom 2300€
takze jednoznacne ucelove
@mamina7070 tak to teda hej... a zamestnavatel moze cakat kontrolu.
Veľa šťastia, na poisťovni nepracujú sprostí ľudia.
@mamina7070 tak v tom pripade chapem preco kontroluju.... 🙂
@eriatko_r ak vám to zamietnu, nezabudnite sa odvolať, podmienky splnené mate
tak zjavne islo onspekulaviuns vyskou materskeho ak si mala nepomer platu tj predtym si zarabala min mzdu a od maja zrazu max VZ tak to mozu vyhodnotit ako spekulativne a vypocitat podla VZ bez zohladnenia noveho VZ z 90 dni