Kontrola v domácnosti, keď nie so na maródke

libad
1. feb 2013

Dobry vecer.S dcerkou byvame tu na slovensku a moj partner je s Madarska aj tam pracuje.Ja som tiez robila v madarsku 4 roky vypoved som dala 2011 v juni,otehotnela som v septembri a porodila som 2012 v juni.Tak som si u nas zacala vybavovat rodicovske ale nakolko som robila v Madarsku musela som si najprv tam vybavit rodicovske trvalo to pol roka kym som odtial dostala peniaze a papier na ktory tu cakali.Totizto v madarsku je rodicovske 28000 ft. a aby som mala tych 200 eur tak mi tu na Slovensku dolozia tych 100 eur 🙂 V decembri som zobrala papier na urad tam mi povedali ze ma mozno pridu skontrolovat ci som doma.A moja otazka je ci na to maju pravo ked nie som na marodke?Obcas chodime do Madarska za priatelom aj za starkym a akurat ked sme boli v zahranici tak bola u nas kontrola.Pred dvoma tyzdnami som bola zasa na urade ze som bola odcestovana.Na druhy den som im mala doniest od dedskej lekarky papier ze moja dcerka chodi pravidelne do poradne a ci dostava ockovanie a mala som este doniest papier s obecneho uradu ci si platim smati.... 😀 Opytala som sa ich kedy mi uz pride to rozhodnutie ze vraj o mesiac ale asi este prideme na kontrolu kvam 🙂 Dnes som dostala papier ze rozhodnutie dostanem najneskor do 60 dni 😀 😀 😀 A toto akoze mozu???ci musim doma kazdy den pekne sediet a nikam nechodit keby nahodou prisli?akoze je mi to strasne smiesne az do placu.

jfd
1. feb 2013

to je divný. Já jsem češka a nikdo mě tu tak nešikanuje. Optej se té soudružky úřednice na jejího nadřízenýho, že se ti to nezdá. A na jeho nadřízenýho a na jeho nadřízenýho až na ministra!

lucinocka
1. feb 2013

@libad ja zijem v chorvatsku a mam tu rocnu ziadost o pobyt, a kazdy rok ma pride policia skontrolovat, hned pred prvym podanim mi vraveli ze maju pravo vojst dp bytu, poprezerat skrine, proste uistit sa ze tu fakt zijem.. tak asi je to podobne aj inde..
Kazdy rok pridu, vypytuju sa na sprostosti, spisu zapisnicu, podpisem a adio o rok..

libad
autor
1. feb 2013

@lucinocka no neviem mne je len to divne ze som este o nikom nepocula ze kto dostava rodicovske a je slovensky obcan tak ich chodia kontrolovat.

jfd
2. feb 2013

@lucinocka tak to by se dalo pochopit tim, že třeba Chorvati nejsou v Schengenu, žeja. Kámoška v NL to měla stejně, než jsme tam vlezli i my.