Ahojte,
Kúpili sme dom a tak sme sa sťahovali, menili trvalé bydlisko.
Dnes prišli 2 pracovníčky z Upsvar že potrebujú aby som im vypísala papiere (vyhlásenie o bydlisku). Hovorím, že kľudne som mohla prísť predsa aj na úrad keby zavolajú (bývame dosť od mesta) ale že nie, že oni musia takto, aj skontrolovať.
Boli u náš cez hodinu na čaji, chceli vedieť kde a ako spí malá.
Potom mi dali podpísať správu. Info o nás, bývani, praci atď. A že teda “dieťa je zaopatrené, je oň dobre postarané, má svoju , izbu, hračky je spojojné atď”
Prosím Vás robia toto bežne??
Mne to úplne príde, akoby na nás niekto poslal sociálku. Čo určite na to nik nemá dôvod. Ako napísali malá je spokojná, peňazí máme dosť a je teda o ňu príkladne postarané.
Prosím napíšte vaše skúsenosti, vďaka.
To vazne ,?? Este som sa s takym nestretla...ukazali ti preukaz totoznosti ,ze su zo Socialky??? a ked uz prisli,tak ste asi nesadli susedom ...
@linda97 vies co ja spominam ze aj u mna boli. Pri druhom dietati. Ale nie vnutri, len medzi dverami. Nieco som im podpisovala (uz si ale nepamatam co) ale tiez mi to bolo zvlastne. Nakukli len dnu odo dveri, deti dobehli, videli ze su spokojne. Ale spatne mi to nepride v poriadku. Asi aj nas niekto nahlasil - netusim 🤷🏼♂️
Niekto vás musel nahlásiť. Takéto kontroly sa robia väčšinou pri rozvode a nie obyčajnom sťahovaní.
Ja som tak mala tiež - lebo som nevypísala tlačivo, že kde sa dieťa od troch rokov veku nachádza, keďže ho nevzali do škôlky. Proste som nevedela, že to musíš napísať na UPSVaR, že s ním budeš doma. Ale boli len medzi dverami a podpísala som papier, že teda dieťa od troch rokov je doma s matkou, videli ho tiež za mnou - a zhodou okolností to bola sesternicina sesternica, takže sme sa spoznali pri pohľade na seba, ale aj tak som ju s kolegyňou dnu nevpustila.
A keď ide sociálka napr. že sa "zle správaš k dieťaťu", že ťa udá nejaký dobrodinec, tak musí ísť oficiálne oznámenie, že ktorý deň ti prídu - poznám to osobne, lebo jedna pani chodila si kade-tade, s kým a s čím... a chceli jej niekoľko rokov vziať deti, lenže vždy, keď došli v ohlásený deň, tak bola doma, pekne a upratané, usmiata a všetko ok. Nemohli na ňu nájsť páku, až potom ju zatkli na ulici za iné veci, takže až potom deti brali.
Takže si myslím, že to buď to bola táto kontrola(aj keď divné, že sa pchali dnu), ak máš trojročné a viacročné dieťa, že to nemali v dokladoch alebo si boli "obhliadnuť terén". Ja by som dnu nepustila nikoho, kým nemá súdny príkaz, tak aj policajt mi môže pred dverami rozprávať.
Niekto ta udal,ja by som ich nepustila dnu len tak.ten papier sa vypisuje na Upsvare ked tak by prisli z upsvaru pracovnicky nie socialky,pytala si si nejaky preukaz?papier co si podpisala je vierohodny?ony sa podpisali?
@linda97 na 100%niekto poslal na vás sociálku toto oni len tak nerobia 😉
Sociálka u nás nebola ani pri rozvode. Toto bežne určite nie je.
@wejuska7910
@kvetinka1918 ved u nich boli z upsvr,nie socialky
@petulda333 ano zle som precitala,tak to je este divnejsia navsteva
ZAVOLAJ NA UPSVAR a popytaj sa, ci k vam ozaj poslali tie 2 panie...
Tiez by som zavolala na uspvar, co to bolo a preco. Mali by chodit na taketo navsetvy, ak nemaju spravy o dietati, myslim od 3r musi rodic hlasit ... cize ak spravu nemali, viem si predstavit ze naozaj mohli prist fyzicky dieta skontrolovat. Ved prave pre to sa to tlacivo vymyslelo, rsp. hlasenie, aby sa nestavalo ze deti su "stratene", zanedbavane atd
Zase je aj tvoja chyba ze ich obskakujes, ja by osm im caj nerobila, ukazala by som im co a ako a za 5 minut by isli het :D Nemala by som na nich cas, ja vacsinou som rada ked mam hodinu cas na svoje povinnosti vecer a nie to niekoho obskakovat.
Vezmi to aj z druheho pohladu, co keby takto zachranili nejake tyranie dietatko? pre mna za mna nech chodia na kontroly...
@luxus10 ma volat na socialku pise ze boli zo skcialky nie z uradu. To su rozdielne institucie
@slavomira236 pise ze z upsvar
@luxus10 sory ja len v komentoch ze socialka..inak u mna tiez raz boli lebo vedeli ze som predtym zila v uk tak boli skontrolovat ci som sa tam nevratila nahodou
@linda97 boze zeny .. dakujem. Asi to fakt bola socialka, i ked so susedmi vychadzame ukazkovo chodia k nam domov, beru malu na ruky tak vobec nechaoem 🙈😀 ale som hlupa no, ja som skusila ze ok dajte vo dverach vypisem, chcela som ist na bus akurat no ako sa opytali dnu tak som ich nejak automaticku pustila, nenapadlo mi 🙈 ale tak ked si zapisali ze vsetko ok o malu je dobre postarane, tak snad to bola orva aj posledna navsteva..
ale zajtra mam ist na urad ja este jeden papier podpisat, ktory vraj dnes zabudli. Tak sa na rovinu popytam.
@slavomira236 vela ludi to vola rovnkao, socialka je aj upsvar. Ja som si to tiez kedysi pomylila, lebo mi vsade ze na socialku mas ist, so socialkou riesit a ja ako uctovnik, som nabehla na riadnu socilaku a bolo vymalovane.. isla som na upsvar. Podla mna to bude tym ze urad prace sa berie v "rozhovoroch" ako instituicia pre nezamestnanych, ale socialne veci (socialka, kuratela...) je proste socialka
zo Socpoist nemaju preco chodit dieta kontrolovat...
@slavomira236 čo o trepeš? To, čo tu nazývate “sociálkou” sa oficiálne volá Socialnopravna ochrana detí a je to odbor na Upsvar. Takze je to jedna inštitúcia.
@simca06022011 asi tak
@slavomira236. OSPODaSK-oddelenie sociálno právnej ochrany detí a sociálnej kurately je oddelenie UPSVaR.
kolko ma dieta a predtym ste zili na slovensku ? mozno len overovali kvoli pridavkom
@mamina7070 mala ma rok a pol a zili sme 4 roky v Holandsku.
Mozno chceli vidiet ci tu fakt sme q ci nechceme len pridavky zo statu
@linda97 tak mas odpoved asi sinpoziadala o rodicak a pridavky
@mamina7070 akurat ja ich uz beriem polroka co sme na sk len sme boli u rodicov. Ale mas pravdu aj tak to asi bude to 🙏🏽
Tak toto bezne nie je. Stahovali sme sa viac krat a ziadna " navsteva" okrem novych susedov nebola.