Ahojte,prosím vás,chcem sa opýtať. Dcérka bude mať 6.3.2021 3roky. Viem,že za apríl ešte dostanem normálne výplatený rodičák,ale, chcem sa nahlásiť na predĺžený neplatený rodičovský,nakoľko ja nemám zamestnanie a dcérku do škôlký nevzali. Ak sa nahlásim na ten neplatený,nebude to potom vadiť,ak bý ešte naďalej platil núdzový stav, abý som mala nárok za apríl na ten predĺžený pandemický rodičovský? Poprípade ako ste to riešili mamičký,ktoré ste na tom predĺženom pandemickom rodičáku? Ďakujem veľmi pekne,lebo pani na úrade mi to nevedela na 100% povedať.
@domca44 si niekde zamestnana? proste že máš sa kde do zamestnania vrátiť? zvyčajne kvôli tomuto to zamietaju🤷
@domca44 to isté u mňa malý bude mať 3r nie som zamestnaná pracovný pomer mi bol ukončený ešte pred tehotenstvom nemám žiadny vedľajší príjem.. tiež syn ažv septembri nastúpi do škôlky.. podľa čoho to posudzujú?🤦🤷
@domca44 takže ak som dobre pochopila,nahlásila si sa do ZP na neplatený predĺžený rodičák a kvôli tomu ti potom neschválili ten pandemický na ÚP? čiže čakať na papier z úradu a až tak sa ísť nahlásiť? ale ak sa nenahlásiť,nebudú platiť odvodý za mňa ako štát,ale sama si budem musieť,nie?
@domca44
1. socialka nema nic s pandemickym RP, riesi to UPSVAR
2. Osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov ( hovorovo neplateny RP) sa neschvaluje. Proste sa len v zdr.poistovni zaevidujes, ziadne "schvalovanie"
Zapocitava sa predlzena rodicovska dovolenka neplatena do odpracovanych rokov 🙄??
@domca44 nemohli ti volat zo socialnej poistovne, ked socialna poistovna riesi nieco uplne ine
Zavolaj si na úrad že chces požiadať až ti pokračuje pán.rod. určite nechod skôr na zdravotku zbytočnému sa pripraviš o peniaze . Plus budeš musieť nahlásiť že dieťa bude doma s tebou .za ďalšie nedostaneš za apríl ale za marec teraz v marci dostaneš za február a za marec dostaneš v apríli až si v obraze ako to funguje
@mariska1989 ja som na úrad volala,a pýtala som sa,že čo mam robiť,ztak mi bolo povedané,že sa mám nahlásiť na zdravotnú,abý som neplatila odvodý,ale ked som sa spýtala,ci to nebude potom v rozpore,abý som poberala ten pandemický rodicak,ak este bude platit,povedala,ze to asi nevadi,ale tiez to nepovedala na 100%,preto sa radsej pýtam tu
@miska4928 kamarátka to riešila a prešlo a to ešte dokonca dostáva peniaze lebo sa stará o babku .požiadajte si o to nenechajte sa odradiť