Koniec rodičovskej, OČR a výpoveď v práci

patricia4321
7. júl 2020

Dobrý deň prajem, syn má 20-teho 3roky. Do práce som už pisala ohľadom návratu. Sice mi este neodpovedali,ale viem že na 95% miesto pre mna nemajú. Som na TPP. Chcela by som ísť na pandemicku OCR (s dcérou 5r) do konca prázdnin, potom si vybrať dovolenku z práce 30dni a až potom ísť na úrad práce (chcem čo najviac natiahnuť čas). Viete mi poradiť či dostanem maximálnu čiastku podpory,pri takomto princípe vyberania? Kedy treba dat zamestnávateľovi vedieť že idem na OCR? Ďakujem vam za pomoc

klarissa25
7. júl 2020

Maximalnu podporu jedine ak hned po skonceni rodicovskej si zoberies jeden den dovolenky, ukoncis pp dohodou a ostatok dovolenky ti preplatia. Musi s tym vsak suhlasit zamestnavatel..

lucka_ke
7. júl 2020

ukončiť pracovný pomer dohodou a tak ako ti píše klarissa25 - vybrať jeden-dva dni dovolenky, zvyšok preplatiť, potom pandemická OČR do konca prázdnin, potom úrad práce a max. podpora (ale to platí len ak si počas RD nikde nepracovala ani na dohodu)

klarissa25
7. júl 2020

@lucka_ke moze ist na ocr? Neovplyvni jej to vysku podpory?

fokuska
7. júl 2020

@klarissa25 Co ma OCR spolocne s vyskou podpory? OCR je nemocenska davka, nie zdanitelny prijem ;) rovnako ako PN.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
7. júl 2020

@klarissa25 na OČR po skončení PP, v ochrannej lehote

mogaa
7. júl 2020

@lucka_ke ale ona chce zároveň maximálnu podporu a tú ak nastúpi na OČR mať nebude.....

klarissa25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
7. júl 2020

@mogaa prečo nie? podpora po skončení OČR, počítať sa bude z preplatenej dovolenky