Dobrý deň, prosím vás, potrebovala by som poradiť.Teraz v septembri mi končí rodicak.Do práce sa vrátiť nemôžem nakoľko nemajú pre mňa miesto.Aktivne si hľadám prácu ale vyzerá to tak, že ostanem nezamestnaná🤨Nakoľko mi tzv.retazovy pôrod nevyšiel 🤨 potratila som-chceli by sme sa posnažiť o druhé dieťa ešte raz.Otazka znie:keby som teraz ostala nezamestnaná -poberám podporu a otehotniem mám nárok na materskú?
Varianta 2: mám možnosť sa zamestnat u priateľovho brata tak na 2 mesiace že by mi dal väčšiu výplatu aby som mala lepšiu podporu (miesto nejakých 250 eur na nejakých 400) a potom otehotniem stále asi nebudem mať nárok na materskú však?na materskú mám nárok len ak mám TPP?vopred ďakujem za rady
@lilianocka2016 veď nepísala, že chce otehotnieť kvôli peniazom. Neviem prečo hneď sudite. Veď asi chcú dalsie bábätko a otázka peňazí je predsa dôležitá. A aj keby chcela otehotnieť kvôli peniazom , je to jej vec
@lilianocka2016 táto otázka nebola ze chce otehotnieť kvôli peniazom... Treba čítať s porozumením 🙄
@monika2525 a o max. podpore po rodičovskej dovolenke si nepočula? https://www.modrykonik.sk/group/2172/
ahoj, neviem ci je to to co v aktualnej situacii chcete, ale ak by sa ti podarilo otehotniet este pred skoncenim RD a dohodla by si sa v aktualnej praci, ze nastupis aspon na jediny den po jej skonceni (mozes aj cerpat dovolenku, ktora ti prinalezi za MD) tak za teba v ten den odvedu a ukoncia nemocenske poistenie, v tom pripade sa ti bude ratat obdobie RD do nemocenskeho poistenia. Zaroven zacne plynut ochranna lehota 8 mesiacov, nakolko by si ukoncila prac pomer tehotna. a mala by si narok na matersku.
Nebudes dostavat matersku ale len rodicak od zaciatku.nic strasne preboha.neviem co riesis.ci si deti robis kvôli materskej?????
@monika2525 otehotnenie sa neda velmi nacasovat, ja osobne by som pokracovala v hladani prace, dieta pojde do skolky, popracovala by som rok-dva a zacala riesit druhe tehotenstvo, starsie dieta bude samostatnejsie a nebudete musiet vobec riesit problem s materskou, vysledkom rerazovej
materskej je ze zena trci 6 rokov doma a najst si pracu je o to zlozitejsie, vela zien si to vobec neuvedomuje....
@lenuliatko84 Asi to myslela tak, že ak jej nevyjde materská, tak aj rodičák bude mať o 150 e menej. To nieje málo.... keby si bola v jej situácii tiež by si takto premýšľala. 150 e mesačne mať a nemať je rozdiel.
@monika2525 kvoly peniazom by som nechcela otehotnieť