Ahojte vedel by mi niekto poradiť...ešte je to ďaleko,ale nech viem ako to funguje. 15 júna 2025 mi končí RD,chcela by som čerpať dovolenku, ísť na PN potom dať výpoveď a následne podpora. PP stále trvá od roku 2013. Bolo by možné to takto riešiť? Neovplyvnilo by to nejako podporu keď pôjdem na PN? A ešte som chcela... Keď budem dávať výpoveď,bude treba výpoveď dohodou?
Rok dopredu si planovat PN je uz vrchol...
@ci naco tam potrebujes davat tu pnku?
A nájsť si inú prácu by nešlo dovtedy, ked tu natupit nechces🫣
@sisa_s kolegyni toto poradili na UPSVARe. Dala si žiadosť o predĺžený rodičovský. Všade môžeš dat žiadosť 90 dní pred 3 narodeninami. Tu vezmú 2 týždne pred. Čiže jej povedal,že má si datb1 deň dovolenky a potom PN alebo OČR a ak jej nepredložil,tak musí dať výpoveď, dieta jej do škôlky nevezme,lebo nechodí samostatne bez pomoci.
@sisa_s tusim sa to malo kontroluje....
@ci keď nechcete poradiť,neviem vôbec načo komentujete asi mám nato dôvod prečo nemôžem ísť do roboty budúci rok keď už to plánujem takto popredu a keby som mohla, veľmi rada by som isla. tak tie múdre ktoré chcete dávať kazania,nechajte si ich pre druhé. Ja sa vám tu nemusim spovedať prečo, začo, načo.
@martinkatinka asi áno netreba komentovať keď nemáte pre mňa odpoveď. Ďakujem
@anjelicek26 keby som mohla ísť do roboty tak idem a nepýtam sa tu nato.
@ci ty sa nemusis spovedat a my ti mozeme davat kazania, ked uz sa ti na tu vymyslenu PNku budeme skladat ;)
@adryanka66 aby sa dlhšie vyvalovala doma, naco iné asi???
@lienka.7 ja sa doma nevyvalujem keby si chcela vedieť mám doma tri deti a priateľa po pracovnom úraze ktorý sa bude minimálne rok ešte dávať dokopy a aj keď sa dá dokopy,nikdy už nebude môcť robiť prácu ktorú robil Ak už by si chcela vedieť. Ak si zlomím nohu tak si zlomím aspoň bude dôvod prečo zostať doma a budem sa zo zlomenou nohou starať o deti a priateľa ktorý momentálne len leží ale ďakujem za prajnost
@milanemila ja mám odrobenych veľa rokov a tiež som sa skladala na pnky ostatných ľudí ktorí mohli robiť a nerobili.
@ci nie je to vhodne pripravis sa o maximalnu podporu
@mamina7070 ďakujem za normálnu odpoveď 😊
@ci ak mas zdravotne problemy, chod na pn uz teraz.
@mamina7070 prečo by sa pripravila o maximálnu podporu?
@sisa_s je to chyba na strane lekárov, keď účelovú PN vypíšu. Neviem ako to funguje v praxi - pacient príde, povie, že chce ísť na PN a lekár vypíše ako by sa nechumelilo? Strašné toto...a presne na to sa skladáme my pracujúci s reálne platenými odvodmi
Neviem co sa zavzdusnujete a nervacite, aj tak to neovplyvnite. Robim personalistku a mam prehlad. Polovica republiky su na vymyslenych PNkach, invalidnych dochodkoch a maximalnych podporach pripadne robia nacierno. Tiez ma to stve, ale co je to oproti milardam rozkradnutych nasimi uzasnymi vladami? Aku vladu mame, tak sa aj chovame. A rokmi je to len horsie a horsie.
@petronela1985 podla mna to funguje cez obalky. Poznam desiatky az stovky ludi co vyuzili PNky v ochrannej lehote. Lebo v tejto krajine ked clovek pride o robotu tak ihned nahodne ochorie, idealne potiahne 52 tyzdnov PN a spekuluje nadalej.
Ak je pravda co pise autorka, ze ma doma 3 deti a leziaceho partnera, tak ozaj nie je co zavidiet. Mna by skor mrzelo, ze musim trcat doma a nikam neist mimo vychadzok.. Dufam, ze partner ma aspon dobru urazovu poistku.
@tiika kvoli tomu poradiu ake voli nedosiahne max VZ a predpokladam ze nemala plat 3300 a viac
@ci výpoveď dohodou neexistuje. Existuje buď výpoveď s výpovednou dobou alebo dohoda o ukončení PP k určitému dátumu. Výpoveď je jednostranný právny úkon, na ktorý nepotrebuješ súhlas zamestnávateľa, dohodu musíte podpísať obaja - zamestnanec aj zamestnávateľ.