Koniec rodičovskej dovolenky a nahlásenie na úrade

bobika492009
6. sep 2012

ahojte mamičky! . Moja dcera dovrsila 4.teho septembra 3 ročky. Ako je to s nahlasenim na urad?? . Do kolkych dní sa treba evidovat? A kam všade? . Platí mi ešte celý mesiac rodičovskej dovolenky? . Mam z toho "miš maš" v hlave 🙂. Momentalne sa zdrzujem na prechodnej adrese, no musim ist na urad , kde mam trvaly pobyt. malá mi začala teraz chodiť do škôlky, a s pracou v dnešnej dobe to nieje ružové. Budem rada za vaše rady . Dakujem

sakura77
6. sep 2012

ak nejdes do zamestnania kde si robila predtym,tak myslim do 7 dni sa treba zaevidovat na urade prace,tam ti uz povedia co dalej.... 😉 rodicovsky dostanes za cely mesiac,ale do 7 dni od toho 4.9 tam radsej chod

katecameron
6. sep 2012

ano a este to treba dat vediet socialnej poistovni neviem do kolko dní ale co najskor a zdravotnej poistovni

bobika492009
autor
6. sep 2012

dakujem..🙂 čim skor tam zajdem tym lepšie. Aj ked si uz viem teraz živo predstaviť, že ma poposielaju kade tade s papiermi ☹.. ale čo už.

nikuska4
6. sep 2012

@bobika492009 ale možeš sa nahlási aj na neplatenú RD ,ktorá trvá do šiestich rokov,ak nemáš prácu ,tak zatial aspon nebudeš musiet behat na úrad práce

zuzkat1
3. okt 2012

@sakura77
@katecameron baby prosim vas. kam vsade musim ist v pripade navratu do povodneho zamestnania? Dakujem

katecameron
4. okt 2012

@zuzkat1 tak tot ti ja nepoviemnakolko som este nikde nebola zamestnana takze ani sama neviem

sakura77
4. okt 2012

@zuzkat1 fuha to ti ani ja neviem,ja som prechadzala z jednej rodicovskej hned na matersku takze toto som neriesila ale ja myslim ze ty nemusis nic,vsetko bude nahlasovat uz len zamestnavatel,,nie?

zuzkat1
4. okt 2012

@sakura77 praveze neviem... viem ze musim ist niekam odhlasit druhy pilier-ten za mna plati teraz stat...ale neviem ci aj ine musim nahlasit... a baby ked bude mala v skolke uz od decembra a ja v robote az od polky januara mam narok nadalej na rodicovsky? lebo skolka mala blbe reci ze to mi vezmu prachy ked ja ostanem doma... lenze tam maju adaptacne obdobie a mna z roboty predsa nikto nepusti o 10tej a potom o 12tej do skolky prve 2 tyzdne ... tak som chcela ze nech ide uz v decembri ze kym si zvykne nech som doma a potom naplno do roboty a ani mi nenapadlo ze tym padom by som mala stratit rodicak... povedali mi ze oni nic nenahlasuju ale ze nech si na to dam pozor ze dake mamicky s tym mali problem...ale ja poznam aj 2 rodiny kde ostal jeden rodic mesic ci dva doma kym si dieta nezvyklo a potom nastupil do roboty a nik im na rodicak nesiahol tak neviem ako to je

sakura77
4. okt 2012

@zuzkat1 veru netusim,skus este popzerat tieto fora,viem ze nejaka baba tu sa tomu velmi rozumie,by ti poradila urcite...myslim gapa mala nic?vyskusaj

januarova
5. okt 2012

@zuzkat1, pojde ti dalej rodicovsky, aj ked bude mala v skolke. mne teraz v septembri tiez mala nastupila do skolky a 3 roky ma az 29.10. a za oktober mi este rodicak pride. teraz moze byt zena aj na RD aj dat dieta do skolky. ja som to tiez vyuzila na adaptaciu a prip. choroby. ale pracu este nemam.

magic08
5. okt 2012

@zuzkat1 rodicak ti patri do 3 rokov dietata, bez ohladu na to, ci ty si doma, pracujes, alebo mas akykolvek prijem... cize aj keby si nastupila spat do prace este pred dovrsenim 3 rokov dietata a dita je v skolke alebo v jasliach rodicovsky prispevok ti ostava v plnej vyske... mas tam este inu moznosti, v pripade, ze by naklady na jasle alebo skolku boli vyssie ako mas rodicovksy, tak v takom pripade sa mozes rodivoskeho vzdat a poziadat o prispevok na starostlivost o dieta, ten sa vyplaca mesacne v takej vyske ake mas naklady na zariadenie kde je dieta, maximalne v sak do vysky 230 e mesacne...

zuzkat1
5. okt 2012

@januarova
@magic08 dakujem. Upokojili ste ma bez prijmu by som ostat nechcela.

kika25
4. nov 2012

@zuzkat1 aj ja nastupujem do prace od januara a syncek do skolky od decembra, uz vies co vsetko a kde treba vybavit ked nastupi maly do skolky? moc Ti dakujem 🙂

zuzkat1
5. nov 2012

@kika25 netusim,ale podla mna v suvislosti zo skolkou nic.co som pra pytala znamych tak rodicak ti patri do 3ch rokov aj ked je v skolke.viem ze treba zamestnavatelovi doniest papier ze nastupujes do roboty.ze ti konci rd. A Ak ti stat platil 2pilier tak to treba v socialke odhlasit.inak neviem.

kika25
5. nov 2012

@zuzkat1 vdaka za odpoved, zavolam pre istotu dopredu na socialku aj urad prace a v decembri sa tam pre istotu aj zastavim...

zuzkat1
5. nov 2012

@kika25 urad prace naco? Ja nebudem nikoho kontaktovat.

kika25
5. nov 2012

@zuzkat1 asi na urad prace ani netreba, mas pravdu, oni mi automaticky stopnu rodicovsky a odoslu oznamenie...

macko1002
5. nov 2012

poradite mi?ked nemam pracu po RD kde to mam ist nahlasit?a ked si ju predlzim na neplatenu do 6 rokov odvody si budem platit ja?dakujem

zuzkat1
9. nov 2012

@kika25 pytala som sa v robote...podla nich nemusim nikam chodt, ze oni nahlasuju...tak ja pojdem len ten druhy pilier odhlasit a hotovo...

zuzkat1
9. nov 2012

@macko1002 kamoska sla na urad prace, ale nedostala podporu lebo si neplatila odvody povas RD... ak chces mat zaplatene odvody tak si ich podla mna musis platit sama

iwusca
9. nov 2012

@macko1002 mala by si ist na UP sa nahlasit, oni ti daju potvrdenie o zaradeni a to odnes na zdravotnu poistovnu, aspon zdravotku ti buduplatit.....na nic ine asi nemas narok...a ak chces ostat doma tak to neviem....ja som sla na UP a mala do skolky

dominika311
9. nov 2012

Ahojte..Na Urade sa treba hlasit do 7 dni. Mne teraz skoncila materska,bola som sa nahlasit. Mam narok na podporu, kedze pocas materskej som bola vedena ako zamestnankyna v podniku kde som pracovala. Mamicky,ktore chcu ostat na prdlzenej materskej do 6 rokov,mozu dat dieta do skolky iba do obeda. Prispevok sa nedostava uz ziadny,ale stat za vas odvadza.

janina9410
14. nov 2012

@nikuska4 ahoj...neplatenu RD nahlasim uradu prace?? a to znamena ze nebudem dostavat ziadne peniaze???

nikuska4
14. nov 2012

@janina9410 ja som to bola na poistovni oznámit a podpísat,nie na úrad práce,aj ked som čakala či mi schvália platenú,musela som sa tam ohlásit a ked prišlo rozhodnutie o platenej,tak znova to tam treba oznámit.

nikuska4
14. nov 2012

@janina9410 myslela som zdravotnú poistovnu a nedostáva sa nič na tej RD,pokial si to nevybavíš koli zdravotným problémom

janina9410
14. nov 2012

@nikuska4 no tak to uz potom neviem 🙂

nikuska4
14. nov 2012

@janina9410 čo nevieš?Bud sa nahlásiš na zdravot. poistovnu ked dovrši tretí rok na predlženú neplatenú RD,alebo si vybavíš platenú,ak máš na to nárok,zo zdravotných dovodov malej.Alebo ideš na úrad práce a hladáš si prácu,vtedy sa tam prihlásiš