ahojte mamičky! . Moja dcera dovrsila 4.teho septembra 3 ročky. Ako je to s nahlasenim na urad?? . Do kolkych dní sa treba evidovat? A kam všade? . Platí mi ešte celý mesiac rodičovskej dovolenky? . Mam z toho "miš maš" v hlave 🙂. Momentalne sa zdrzujem na prechodnej adrese, no musim ist na urad , kde mam trvaly pobyt. malá mi začala teraz chodiť do škôlky, a s pracou v dnešnej dobe to nieje ružové. Budem rada za vaše rady . Dakujem
ano a este to treba dat vediet socialnej poistovni neviem do kolko dní ale co najskor a zdravotnej poistovni
dakujem..🙂 čim skor tam zajdem tym lepšie. Aj ked si uz viem teraz živo predstaviť, že ma poposielaju kade tade s papiermi ☹.. ale čo už.
@bobika492009 ale možeš sa nahlási aj na neplatenú RD ,ktorá trvá do šiestich rokov,ak nemáš prácu ,tak zatial aspon nebudeš musiet behat na úrad práce
@sakura77
@katecameron baby prosim vas. kam vsade musim ist v pripade navratu do povodneho zamestnania? Dakujem
@zuzkat1 tak tot ti ja nepoviemnakolko som este nikde nebola zamestnana takze ani sama neviem
@sakura77 praveze neviem... viem ze musim ist niekam odhlasit druhy pilier-ten za mna plati teraz stat...ale neviem ci aj ine musim nahlasit... a baby ked bude mala v skolke uz od decembra a ja v robote az od polky januara mam narok nadalej na rodicovsky? lebo skolka mala blbe reci ze to mi vezmu prachy ked ja ostanem doma... lenze tam maju adaptacne obdobie a mna z roboty predsa nikto nepusti o 10tej a potom o 12tej do skolky prve 2 tyzdne ... tak som chcela ze nech ide uz v decembri ze kym si zvykne nech som doma a potom naplno do roboty a ani mi nenapadlo ze tym padom by som mala stratit rodicak... povedali mi ze oni nic nenahlasuju ale ze nech si na to dam pozor ze dake mamicky s tym mali problem...ale ja poznam aj 2 rodiny kde ostal jeden rodic mesic ci dva doma kym si dieta nezvyklo a potom nastupil do roboty a nik im na rodicak nesiahol tak neviem ako to je
@zuzkat1, pojde ti dalej rodicovsky, aj ked bude mala v skolke. mne teraz v septembri tiez mala nastupila do skolky a 3 roky ma az 29.10. a za oktober mi este rodicak pride. teraz moze byt zena aj na RD aj dat dieta do skolky. ja som to tiez vyuzila na adaptaciu a prip. choroby. ale pracu este nemam.
@zuzkat1 rodicak ti patri do 3 rokov dietata, bez ohladu na to, ci ty si doma, pracujes, alebo mas akykolvek prijem... cize aj keby si nastupila spat do prace este pred dovrsenim 3 rokov dietata a dita je v skolke alebo v jasliach rodicovsky prispevok ti ostava v plnej vyske... mas tam este inu moznosti, v pripade, ze by naklady na jasle alebo skolku boli vyssie ako mas rodicovksy, tak v takom pripade sa mozes rodivoskeho vzdat a poziadat o prispevok na starostlivost o dieta, ten sa vyplaca mesacne v takej vyske ake mas naklady na zariadenie kde je dieta, maximalne v sak do vysky 230 e mesacne...
@kika25 netusim,ale podla mna v suvislosti zo skolkou nic.co som pra pytala znamych tak rodicak ti patri do 3ch rokov aj ked je v skolke.viem ze treba zamestnavatelovi doniest papier ze nastupujes do roboty.ze ti konci rd. A Ak ti stat platil 2pilier tak to treba v socialke odhlasit.inak neviem.
poradite mi?ked nemam pracu po RD kde to mam ist nahlasit?a ked si ju predlzim na neplatenu do 6 rokov odvody si budem platit ja?dakujem
Ahojte..Na Urade sa treba hlasit do 7 dni. Mne teraz skoncila materska,bola som sa nahlasit. Mam narok na podporu, kedze pocas materskej som bola vedena ako zamestnankyna v podniku kde som pracovala. Mamicky,ktore chcu ostat na prdlzenej materskej do 6 rokov,mozu dat dieta do skolky iba do obeda. Prispevok sa nedostava uz ziadny,ale stat za vas odvadza.
@nikuska4 ahoj...neplatenu RD nahlasim uradu prace?? a to znamena ze nebudem dostavat ziadne peniaze???
@janina9410 ja som to bola na poistovni oznámit a podpísat,nie na úrad práce,aj ked som čakala či mi schvália platenú,musela som sa tam ohlásit a ked prišlo rozhodnutie o platenej,tak znova to tam treba oznámit.
@janina9410 myslela som zdravotnú poistovnu a nedostáva sa nič na tej RD,pokial si to nevybavíš koli zdravotným problémom
@nikuska4 no tak to uz potom neviem 🙂
@janina9410 čo nevieš?Bud sa nahlásiš na zdravot. poistovnu ked dovrši tretí rok na predlženú neplatenú RD,alebo si vybavíš platenú,ak máš na to nárok,zo zdravotných dovodov malej.Alebo ideš na úrad práce a hladáš si prácu,vtedy sa tam prihlásiš
ak nejdes do zamestnania kde si robila predtym,tak myslim do 7 dni sa treba zaevidovat na urade prace,tam ti uz povedia co dalej.... 😉 rodicovsky dostanes za cely mesiac,ale do 7 dni od toho 4.9 tam radsej chod