Koniec rodičovskej dovolenky a ďalšie tehotenstvo. Poradíte?

sissi51
29. dec 2015

Chcem sa opýtať kamarátka je druhý krát tehotná ,prvé dieťa dovŕši 3 roky koncom mája a druhý pôrod má plánovaný na august ako to vlastne je na čo má nárok keď jej rodičovská skončí oplatí sa jej na tých pár mesiacov nastúpiť do práce a tak znovu na materskú alebo PN? ak máte skúsenosti budem vďačná

sandey
29. dec 2015

Ja by som to riešila PN ved to by bol necelý mesiac

surriana
29. dec 2015

V máji som otehotnela v oktobry mala dcera tri roky a hned som isla na pn potom nastup na matersku a teraz rodicovsky....naozaj som nemala chut nastupovat na dva mesiace do roboty z bruskom

magg424
31. dec 2015

Dievcata ak ste to riesili PN, aky bol postup,PN neplatena ?? A nasledne Materska v rovnakej vyske ako ta predosla ? Za ptedpokladu ze som zamestnana na trvaly pracov.pomer, na dobu neurcitu ?

marttina333
8. jan 2016

@sandey @surriana
Tak toto by ma tiez zaujimalo, ze aku ste mali vysku materskej (rovnaku ako pri prvom ?) potom a tiez aj PN....

savrtica
11. jan 2016

Ahojte, aj mňa by to zaujímalo. V máji bude mať syn 3 roky a mala by som nastúpiť naspäť do TPP. V prípade že budem do mája tehotná, môžem ísť hneď od nástupu do práce na PN? Nemôže mi dať zamestnávateľ výpoveď? Ako sa mi bude rátať potom MD? Z čoho? Za aké obdobie? Neviem čo je lepšie. Či sa vrátiť na pár mesiacov do roboty alebo sa hneď dať na PN? Akú máte radu?

pawli712
13. jan 2016

Mna by to tiez zaujimalo, hlavne ma zaujima to ze ak nastupim do prace, a za 2mesiace pojdem na matersku tak mam vlastne matersku ci rodicak ?

axelina
13. jan 2016

Babz aj mna bz to velmi zaujimalo ako to je. akurat som googlila a toto som vygooglila.
http://poradna.hnonline.sk/otazka/mam-narok-na-...