Koniec rodičovskej dovolenky

6. nov 2024

Potsim o radu . Do septenbra som mala RD . Maly nastupil do skolky a ja zaniesla na UP papier ze chodi do skolky koli pridavkom.. lenze na zdravotnu neviem aky papier mam zaniest tam mi vraveli ze mi poslu ukoncenie zo socialnej poistovne ale nic neprislo

petamich
6. nov 2024

Neposiela sa ziadne ukoncenie, ukoncuje sa automaticky dovrsenim 3 rokov, do zdravotnej poistovne ides riesit co?

autor
6. nov 2024

@petamich ze som doma nepracujem a .aly chodi do skolky zevraj platia zdravotnu mne

petamich
6. nov 2024

V tom pripade sa treba len nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov priamo v zdravotnej poistovni ale pozor dieta vtedy moze chodit do skolky maximalne na 4 hodiny denne.

kavasmliekom
6. nov 2024

Bud sa pôjdeš zaevidovať na úrad práce, tým pádom ti platia odvody, ale aktívne si musíš hľadať prácu. Alebo sa prihlásiť na zdravotnú ako matka starajuca sa o dieťa do šesť rokov. Dieťa môže chodiť do škôlky len na 4 hodiny.

januska12323
6. nov 2024

Automaticky ti nič nepríde. Choď sa zahlásiť na úrad práce ako uchádzač, do zdravotnej poisťovne ako samoplatitel alebo ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, jedno z toho musíš byť.

autor
6. nov 2024

Na urade ma odbili ze oni mi robotu nenajdu ked ma male dieta

petamich
6. nov 2024

Moznosti su ake tu uz zazneli
- urad prace a ucast na pohovoroch
- samoplatca
- osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov ale v skolke max. 4 hodiny

domka222
6. nov 2024

Si si vedomá, že od ukončenia RD ti už vzniká nedoplatok na poistnom? Keďže nie si evidovaná ani na úrade práce, ani ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

autor
7. nov 2024