Koniec rodičovskej dovolenky

ematko29
16. máj 2012

je niektora v takej situacii ako ja?o 2mesiace mi končí rodičovská dovolenka,amám malú šancu sa niekde zamestnať.kedže na smeny robiť nemôžem avšade sa robí na smeny.jasne že si hladam prácu ale citim sa mizerne.o deti sa musím postarať sama,manžel pracuje od rána do večera.bojím sa ,že si nič nenájdem,vv odbore robiť nemôžem lebo sa robí na živnosť az finančnych dovodou si nemôžem živnosť dovolit.su tu maminy čo su doma bez roboty astarajú sa o deti amanžel pracuje.je to čistá bieda na tom slovensku. :( ☹ ☹

elbe
18. máj 2012

ahoj, ja som presne v rovnakej situácii, akoby si písala o mne...do roboty sa nemôžem vrátiť kvôli pracovnej dobe, tak mám dilemu čo teraz...rozmýšľam aj nad predĺženou rodičovskou a pritom nejakú brigádu, aby som stíhala ísť po deti do škôlky...no neviem, ako to dopadne...začínam mať z toho depky...Pre mňa by bol super aj polovičný úväzok, ale realita je taká, že na matky s deťmi systém kašle.

nikkky
18. máj 2012

ahojte žienky aj mne o 2 mesiace končí materská a tiež neviem,čo bude s robotou. Tam kde som pracoval predtým sa môžem,ale aj nemusím vrátiť. Menilo sa tam totiž vedenie,takže sama neviem,čo bude.
Baby chcem sa Vás opýtať?? Je kopu inzerátov ponuky práce na doba,máte s tým niektorá skúsenosti,alebo je to naozaj taká super robotka,ako mnohé žienky vypisujú????? a mimochodom je to fakt na doma??
Alebo behačky a prehováranie ľudí... Veď viet,čo mám na mysli.
A máte niektorá rozbehnutý takýto nejaký biznis,že fakt si zarobíte.... 😀 ??

sisaha
18. máj 2012

@nikkky tie prace na doma su vacsinou o nicom a takmer kazda jedna je o tom, ze si musis na zaciatok nieco kupit...a ked uz pride takato poziadavka, tak je to podvod.. Keby to bola taka super robota, tak vsetky matky na MD si privyrabaju a maju sa ako prasce v žite 😉

nikkky
18. máj 2012

no asi máš pravdu,ja len že ženy čo to robia sú z toho paf.
Vďaka za názor 😎

ematko29
autor
24. máj 2012

hmm,myslim ,že praca na domakeby bola taká vyhodná tak ju má kopa ludí.som rada,že ste sa ozvali, 🙂 aspon niesom sama, co má taky problém.manžel robi od rana do večera.takže som na deti sama,neviem si predstaviť aj keby som nasla prácu tak všetko na smeny,aked mi deti ochorejú?viem,že starsia dcera ked nastupila do skolky bola vkuse chorá...sak by ma po mesiaci vyhodili.ale som si spísala vydavky ako by sme vyžili len z manželovho platu.vyziť by sme vvyžili ale už by sme si nemohli dovoliť skoro nič kupiť ☹ ale budem to musieť asi vydržat azmieriť sa so situaciou,aj ked hladať pracu budem dalej apojdem na predlženu rodičovsku.budem rada ak sa ozvu aj iné mamičky ktoré su na tom podobne aby sme sa podporovali.

pimpulienka
29. jún 2012

ja mam sice ešte rok do skončenia, ale pravdu poviem neviem akym smerom sa vyberiem. Na pôvodne miesto sa vratiť nechcem..

ematko29
autor
8. júl 2012

och už po mojej rodičovskej.3roky zbehli tak sttrašne rychle aja som tam kde pred 3rokmi :(