Koniec rodičovskej dovolenky

jvasenka
5. jún 2022

Ahojte, dcéra bude mať koncom októbra 3r-čiže mne končí rd, avšak do škôlky ju chceme dať normálne v septembri. Ako sa postupuje? Treba ísť na upsvar nahlásiť že ukončujem rd k septembru a idem do práce? Ďakujem

marci77
5. jún 2022

na UPSVaR treba poslat iba to tlacivo, kde sa bude dieta nachadzat

a mozete normalne nastupit aj skor do prace .....a zamestnavatel vas vsade nahlasi ....a RP budete dostavat do 3rokov veku dietata bez ohladu na to, ci pracujete, ci nie

marci77
5. jún 2022

toto tlacivo myslim

https://www.upsvr.gov.sk/ke/aktualne-oznamy/ozn...

https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/urady/KE/tl...

tam treba vypisat adresu skolky, do ktorej bude chodit

a vas na zdravotku, socialnu nahlasi zamestnavatel

petruldo
5. jún 2022

@jvasenka ak ju vezmú do škôlky od septembra tak počkaj s návratom do práce, nechaj si to až na ten termín konca RD. treba počítať s možnými adaptačnými ťažkosťami dieťaťa + časté choroby

jvasenka
autor
5. jún 2022

@marci77 krásne ďakujem za info❤️
@petruldo áno vezmú ju od sept, ja si vezmem dovolenku rovno-rátam s tým ale asi nemôže ona chodiť do škôlky a ja doma😀

lucka_ke
5. jún 2022

je rozdiel RD a RP
ak nastúpiš do práce, ukončíš rodičovskú dovolenku, ale naďalej budeš poberať rodičovský príspevok až do 3 rokov veku dieťaťa, všade nahlasuje zamestnávateľ, ty len oznámiš úradu práce po 3. narodeninách dieťaťa, že je v MŠ

zuzanaete
5. jún 2022

Dieta moze byt kludne v skolke a ty na rodicovskej dovolenke a budes poberat rodicak. Nas isiel tiez v septembri do skolky a ja do prace az v oktobri. V nasej skolke je adaptacny proces - postupne sa predlzuje dietatu pobyt v skolke. Zacina sa 2 hodinami. Dohodni sa do zamestnavatelom, kedy nastupis.

deginko
5. jún 2022

Dieťa môže byť v škôlke normálne celý deň a ty doma poberať rodičovský... zbytočne si budeš čerpať dovolenku...nechaj si ju napotom,keď ti skončí RD

jvasenka
autor
5. jún 2022

Ďakujem vám krásne za info❤️ tak toto som nevedela že dieťa môže nastúpiť do škôlky a ja normálne dokončiť RD🙂