Koniec rodičovskej - chcem ísť na tú neplatenú do 6r -ako na to?

adriana9988
2. apr 2020

Ahojte ako postupovať keď mi 19.6 2020 konci rodičovská dovolenka a nebola som nikde zamestnaná a chcem ísť na tu neplatenú do 6r dieťaťa , dieťa chcem dat v septembri do skolky ako dákej postupovať kde to mám oznámiť dakujem

evittam
2. apr 2020

@adriana9988 Na ZP sa prihlásis ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov. Na UPSVaR oznamenie kde sa dieta nachádza po 3rokoch. Do škôlky potom moze dieta chodit len max.na 4h.

adriana9988
autor
2. apr 2020

@evittam dakujem a dá sa to potom v septembri zrušiť led chcem že dieťa pojde do skolky na cely deň a ja do roboty alebo na úrad prace

evittam
2. apr 2020

@adriana9988 Samozrejme

tina2213
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinka007
2. apr 2020

@tina2213 tak to si mala teda sťastie. Inak platí všetko, ako písala evittam.

tina2213
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
2. apr 2020

@tina2213 Neplati to pri platenej predĺženej. Pri neplatenej stale ano-vid zakon o ZP. Takže tu nezavádzaj mylnymi informáciami typu "pokial viem". Nikomu to totiž nepomôže. Prepac.
A to co pises o koznom-to bolo asi velmi davno-nakolko dnes a uz nielen dnes ti len tak platený nepredĺžia musis mat ine potvrdenia a spravy od lekarov a dieta diagnozu. Vid nejedna diskusia ako neschvalili aj naozaj chorym deťom.

tina2213
2. apr 2020

@evittam v poriadku. Pridala som len svoju skúsenosť, to nie je zavádzanie

evittam
2. apr 2020

@tina2213 Je zavádzanie co tvrdis o neplatenom predlženom.

tina2213
2. apr 2020

@evittam komentáre som zmazala aby som teda nezavadzala. Pekný deň všetkým

kinderzwillinge
2. apr 2020

Pocita sa neplatena Rodicovska do 6 rokov do odpracovanych rokov?

adriana9988
autor
2. apr 2020

@kinderzwillinge neviem Vám povedat ale podľa mna nie

narayan
2. apr 2020

Damy niekde som zachytila, ze ak niekomu teraz v blizkej dobe konci RP, moze rovno prejst na koronove OCR, ale ista si teda niesom, mozno niekto vie viac....tusim min.zdr.Krajci o tom hovoril

adriana9988
autor
2. apr 2020

@narayan pozriem to na nete

narayan
2. apr 2020

@adriana9988 takze teraz to davali v spravach na TA3, ze po skonceni RP ta OČRka nepresla, ale ze sa bude pokracovat v poberani RP az kym neskonci koronakriza...

adriana9988
autor
2. apr 2020

@narayan dakujem veľmi pekne bude pokračovať ako chápem ten neplatený do 6r

narayan
2. apr 2020

@adriana9988 neplateny? Ja som to pochopila ze bude pokracovat ako plateny do konca korona krizy a ked kriza skonci (vlada vyhlasi koniec), skonci aj tento RP ...

adriana9988
autor
2. apr 2020

@narayan jaj a treba sa skončení niekde nahlasit

evittam
2. apr 2020
evittam
2. apr 2020

@narayan A z coho ti akoze vyplatia OCR ak nemáš aktívne NP? Pekna hlúposť. Jedine že tvoj PP trvá, po skončení RD obnovis NP a potom ano. Tie co im skončil PP pred MS ci RD žiadna platená OCR.

kinderzwillinge
2. apr 2020

@evittam Ani ked je matka v tom case zamestnana na pracovny pomer na neurcito a zamestnavatel jej to umozni ? Zaregistruje sa v ZP a v SP je automaticky poistena do 6 rokov?

narayan
2. apr 2020

@evittam a co sa mna pytas, ja som to nevymyslela... Krajci najprv navrhoval OCR po RP (ak RP skonci pocas krizy) s odovodnenim, ze matky po RD tazko najdu v tejto situacii pracu, ze im treba tiez pomoct, no nepreslo to, tak sa bude pokracovat v RP az do konca krizoveho stavu...cely den to slo v spravach na TA3...takze to asi taka hlupost nebola...

evittam
2. apr 2020

@kinderzwillinge Tu nema dosah zamestnavatel. Nie je mozny subeh DNP a zamestnania. Zamestnávateľ musi povolit neplatené volno. Tam si povinna platiť ZP ale nema to nic spoločné s DP.

evittam
2. apr 2020

@narayan Ok pokračovanie RP. No uz vymyslaju vselico. Prepac, som to ešte neregistrovala. 😉 Inak sa zadlzime...

narayan
2. apr 2020

@evittam v poriadku ❤ nie kazdy ma TA3 pustenu niekolko hodin denne ako kulisu, och 🤦‍♀️ ... a ano strasne sa zadlzime...

narayan
2. apr 2020

@adriana9988 a ci sa treba nahlasovat, alebo nieco riesit fakt netusim, je to platne od dnes, takze najlepsie bude si tam potom zavolat ..

evittam
2. apr 2020

@narayan Uz je to aj platné? No aj tak pochybujem ze to niekto na UPSVaR bude vediet a nielen teraz.

narayan
2. apr 2020

@evittam opravim sa, nech nezavadzam...v spravach povedali, ze ta OCRka nepresla, ale ze miesto toho sa bude nadalej pokracovat v poberani RP a to po dobu koronovej krizy...

evittam
2. apr 2020

@narayan A to aj uz odsúhlasili? Ci tiež len návrh?

narayan
2. apr 2020

@evittam takze je zas vsetko inak nez rano, doteraz som to hladala 🤦‍♀️ ... zas je v hre OČR ...posielam link https://www.ta3.com/clanok/1180034/schvalili-zm...