Koniec rodičovskej, čerpanie dovolenky, PN a opätovné čerpanie dovolenky

4. jún 2023

Ahojte, prosím potrebujem poradiť.
Končí mi rodičovská dovolenka.
Nastupujem do prace, z ktorej kvôli vzdialenosti budem musieť odísť, ale najskôr si musím vyčerpať dovolenku. Tej mám dosť.
Je možný takýto scenár: nastúpim, mesiac budem čerpať dovolenku. Kvôli plánovanej operácii nastúpim na PN,približne na šesť týždňov. A potom vyberiem zvyšnú dovolenku. Ďakujem krásne za odpovede.

Je to odo mňa možno svinstvo, ale na danú operáciu mi nedali skorší termín, aby som to stihla ešte počas RD.
A ak by bola možnosť, byt na PN a vtedy ísť na operáciu, než cez dovolenku, využijem to rada. Len netuším, či mám aj nárok na nejaký peniaz počas tej PN, ak budem len tak krátko naspäť v práci.

Ešte raz vďaka

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina7070
4. jún 2023

vsetko zavisi od zamestnavatela on rozhoduje o cerpani dovolenky a samozrejme kedze ide o planovanu PN bolo by vhodne ho na to upozornit
doletita je asi najma otazka ci tam chces este vobec robit
pardon citam ze odchadzas tak potom je to cele na zamestnavatelovi s nim sa dohodni
lebo ti vobec nemusi dat cerpat dovolenku pre neho je to cele nevyhodne

lienka.7
4. jún 2023

@autorka pokial ma pamäť neklame, čerpať musis iba starú dovolenku.
Ty v podstate sa potrebuješ "vratit" len preto, aby si mala platenú PNku, vsak?
Osobne byt tvojim zamestnavatelom tak nesúhlasím. Keďže viem, ze sa do prace uz nevratis (ako pises), čerpala by si dovolenku hneď celú, alebo ukončenie PP s jej preplatenim.

mamamasama
4. jún 2023

Tento scenar je mozny.

autor
4. jún 2023

Zamestnávateľ nesúhlasí s vyplatenim dovolenky. Samozrjeme nechcem byť sviňa a budem informovať, no chcem mať trohcu predstavu, či to reálne je alebo nie.
A aj vie, že sa naspäť nevrátim.

mamina7070
4. jún 2023

zamestnavatel musi preplatit dovolenku pri skonceni pracovneho pomeru
oznam mu oficialne mesiac pred skoncenim RD ze sa vracias a pockaj na jeho navrh

scenar je mozny ale so suhlasom zamestnavatela mozno chce dotlacit teba aby si dala vypoved ty

floren
4. jún 2023

Scenár je možný, mala som tak minulý rok,lebo som čakala na rozhodnutie o predĺžení RD zo zdravotných dôvodov. Mala som tri dni dovolenky, potom malý ostal v nemocnici, po prepustení som šla na OČR, zase skončil v nemocnici, tak som očr musela zrušiť a ísť na PN ako sprievodca dieťaťa a po prepustení zase očr.