Koniec rodičovskej a výpoveď v práci

sumalee
14. dec 2017

Ahojte žienky! Prosím vás ak by mi niekto vedel poradiť budem veľmi vďačná..Priznám že v týchto veciach neviem chodiť a odkladám to a potom mám z toho len stresy, ktorých mám už aj tak dosť..24.1.2018 bude mať dcérka 3 roky, ale počas tehotenstva som sa presťahovala 300km od mesta kde som bývala a pracovala..Dcérka nechodí do škôlky a ja tu samozrejme nemám ani prácu, takže budem ostávať na neplatenej rodičovskej dovolenke...Lenže ja ešte som akoby stále zamestnaná u mojej zamestnávateľky, pracovala som v zdravotníctve a moja šéfka je už stará lekárka na dôchodku takže s nou sa spojiť je veľmi ťažko žiaden mail a také nefunguje..A ja teraz som v strese že kedy vlastne dať tam výpoveď, či to bude stačiť poštou, a kedy riešiť tie ostatné veci okolo konca rodičovskej..
Myslíte že to bude stačiť riešiť po novom roku? Či už je teraz neskoro?
Ďakujem pekne 🙂

klaudiaden
14. dec 2017

Tak riešiť by si to mala, keď ti padne rodičovská dovolenka. Vtedy by si sa teoreticky mala vrátiť do práce nie? A áno stačí ak ju pošleš poštou 🙂

maria1678
14. dec 2017

@sumalee ak sa dohodnete na ukončení prac. pomeru dohodou, tak jej zašli výpoveď doporučene do vlastných rúk k 24.1.2018, keďže teoreticky by si mala nastúpiť 25.1.2018 do práce. Ak s tým ona nebude súhlasiť, tak jej to síce tak isto oznám, ale dáš klasickú výpoved, kde ti plynie 2 mes. výpovedná lehota, počas ktorej ale musíš pracovať alebo si čerpať dovolenku, ak nejakú máš. Rieš to ihned, ja by som to neodkladala, načo?