Koniec rodičovskej a pracovného pomeru súčasne

luckym
25. aug 2021

Ahojte.. viete niekto poradit prosim? 11.9 mi konci rodicak a sucasne aj pp. Som znova tehotna.. 14tt, chcem sa spytat ci budem mat narok na tehotensky prispevok a ci je nejaka moznost ako ziskat neskor matersku a vyssi rodicak?
A este ohladom podpory v nezamestnanosti.. tam sa rata dochodkove poistenie aj v case rodicovskej dovolenky alebo len cas zamestnania?
Dakujem

draik
25. aug 2021

NIč horšie ako súčasné skončenie RD a PP nemôžte urobiť. Na MD nastúpite z OL, nárok mať budete.

lilinka88
25. aug 2021

Pokial sa neobnoví nemocenské poistenie aspoň jedným dňom, nie je nárok na materskú z ochrannej lehoty, keďže nemocenské poistenie bude ukončené posledným dňom predchádzajúcej materskej, resp posledným dňom pred prerušením z dôvodu RD

luckym
autor
26. aug 2021

@draik a neviete ci je ol aj vtedy ked sa neobnovi poistenie?

luckym
autor
26. aug 2021

@lilinka88 aha.. dakujem... cize aspon den dovolenky zobrat po ukonceni rodicaku a budem v ochrannej lehote? dobre tomu rozumiem?

draik
26. aug 2021

@luckym
Asi som to nenapísal jasne. Keďže nič horšie sa Vám nemôže stať ako ukončiť PP počas RD, tak je vhodné obnoviť poistenie. Nie však cez víkend. Následne uhráte aj dávku v nezamestnanosti.

luckym
autor
27. aug 2021

@draik ja skocim na personalne ci sa s tym da este daco spravit, ale ak by to zostalo na ten isty den, pomohlo by ak by som si to poistenie zaplatila sama po ukonceni pp dajme tomu na tyzden?

draik
27. aug 2021

@luckym
Ukončite RD 9.9
Pri DNP by bolo materské z minima.

luckym
autor
27. aug 2021

@draik dakujem