Potrebujem poradit. Nahlasila som v praci ze by som sa vratila do prace, ale na osmicky nakolko mam male dieta a manzel mi robi na zmeny. Nebolo mi vyhovene, mozem nastupit len na 12tky a na zmeny, co nemozem. Pocitam ze v praci mi daju vypoved z organizacnych dovodov. Takze ked sa mi nepodari najst druhu pracu tak budem musiet na podporu. Otazka znie. Ak by som ostala na podpore z coho sa rata??? Z rodicaku? Alebo este z prace??? Dakujem.
idealne: ak mas dovolenku, dat si 1 den cerpanie (aby sa ti obnovilo poistenie) a zbytok dovolenky preplatit. mas sancu potom na vyssiu (mozno aj maximalnu) podporu
@zulina9 ako píše majusqa, ak si nerobila na dododu, tak môžeš postupovať, ako píše, lebo podpora sa ti vyráta z vym.základu po ukončení pp. Budeš mať vdaka preplatenej dovolenke či odstupnému aj vysoky vym.základ ne 1kalend.den po ukončení rodič.dovolenky do ukočenia prac.pomeru. Malo by to byť v jednom kalend. mesiaci všetky tieto dni.
Vycerpat jeden den dovolenky, po ukonceni Rodicovskej, ostatnu dovolenku preplatit a mala by vyjs max.podpora cca 800€ 😉
@frozenelza a prosim,ako to je, ak som pracovala na dobu urcitu, sla som na PN a pocas nej mi skoncila aj ta doba urcita a teda aj pracovny pomer? Mala som riadne matersku, teraz rodicovsky. Ak si nenajdem po skonceni novu pracu, z coho sa mi to bude ratat? Prip.ak mi vychadzal cca 600€ plat v cistom, kolko mozem ocakavat podporu? :( i ked by som ju teda nerada...
Otazocka mozno niekto poradi malinky bude mat 3rocky ja som bola Szčo momentalne pozastavena,da sa nejakym sposobom predlzit rodicovska ak mali nastupuje do skolky az v septembri som slobodna matka poradte na koho sa obratit.Alebo nejaku hmotnu nudzu krasne vam dakujem
Ospravedlnujem sa za maliny slovencina nasa 🙂
@frozenelza zistila som si ze mam az pol dna dovolenky, cerpala som dovolenku ked mi skoncila materska. Resp. mi ju preplatili. Pokial mi daju odstupne tak sa to bude ratat z toho odstupneho?
@zulina9 ak sa za posledné 2 roky nič nezmenilo,tak z práce,najlepšie budeš mať,ked si zavoláš na úrad práce či sociálnu poisťovňu (teraz si nie som istá,kto vypláca podporu),prípadne sa popýtaj na stránke porada.sk,možno poradia aj nejaké kroky,aby ti nič neušlo