Dobry den, chcem sa spytat.... 1.9 mi konci RD a mam riadne nastupit do zamestnania, kde mam zmluvu na dobu neurcitu. Do prace som uz poslala aj oznamenie o ukonceni RD a nastupu do prace. No som znovu tehotna a moja pracovna pozicia nie je zlucitelna s tehotenstvom. Pravdepodobne budem musiet ostat cele tehu na Pn, ako pri prvom, ale aby mi vznikol narok na PN musim nastupit do prace trebars co i len na jeden den, alebo si vycerpat nazbieranu dovolenku. Mam im oznamit, ze som tehu? Bojim sa aby ma necakala v praci rovno vypoved. Dakujem
Nemusis vycerpat ani den dovolenky a takisto nemusis nastupit do prace..normalne si das od 2.9. PN..aj ja som to tak mala..18.3. mal syn 3 roky a od 19.3. som bola PN az do nastupu na MD..ale v praci vedeli,ze idem hned na PN a nenastupujem “fyzicky” do prace..
@katalinn Naviac, ak Tvoja pozicia nie je zlucitelna s tehotenstvom, a nemaju Ti dat aku inu, ktora by bola, patria Ti prekazky v praci s nahradou mzdy.
@redana aha... a normalne si poberala PN a matersku ako pri prvom synovi? Mne na urade tvrdili ze sa mi musi obnovit pracovny pomer aspon na jeden den, lebo v zakone o sociálnom poistení platí, že zamestnancovi sa prerušuje povinné nemocenské poistenie, povinné dôchodkové poistenie a povinné poistenie v nezamestnanosti v období, v ktorom čerpá rodičovskú dovolenku. Podmienkou vzniku nároku na nemocenskú dávku je existencia nemocenského poistenia v čase vzniku dôvodu na poskytnutie nemocenskej dávky. Tak teraz neviem....
@katalinn Ked im pisomne oznamis ze si tehotna, vypoved Ti dat nemozu.