Koniec rodičovskej a nástup do práce

kuzelna
29. jan 2014

Zienky,vacsinou som sa tu docitala,ze po skonceni rodicovskej dovolenky sa treba hlasit na UP,ak teda mamicka nema pracu.ja sa ale mam vratit po RD do prace,co bude koncom marca,(pracovnu zmluvu mam na neurcito)...ale chcela by som vediet,ci sa treba niekde dat odhlasit,ze uz mi skoncila rodicovska dovolenka? ci to automaticky zastavia? a este by som chcela vediet ako je to s narokom na dovolenku v praci,ked som odchadzala na matersku (8tyz)pred porodom,tak mi ostali 2 dni nevycerpanej dov.viete mi niektora povedat,kolko asi tej dovolenky budem mat po navrate do prace? dakujem.

luba28
29. jan 2014

@kuzelna dovolenku budes mat len za rok v ktorom nastupis+tie 2 dni,..pocas RD ti dovolenka nenabieha,...ja ked som koncila prvu RD tak som nic nenahlasovala,isla to automaticky z prace,.....ale ako to je teraz neviem,...

januliku
29. jan 2014

@kuzelna Mňa sa to bude týkať až koncom roka, takže zatiaľ som to nepreverovala, ale pokiaľ si pamätám, je potrebné sa do 8 dní od skončenia RD odhlásiť v soc.poist. na dôchodkové poistenie, inak netreba nič. A čo sa týka dovolenky, tá by ti mala nabehnúť za dobu materskej dovolenky (cca pol roka), ale to ti presne povie tvoja mzdárka koľko je to dní. Za rodičovskú nárok nevzniká.

kuzelna
autor
29. jan 2014

dakujem 🙂

mizu89
28. aug 2017

Ahojte chcela by som sa informovat ohladom navratu do zamestnania.RD mi konci 16.10 ale ja sa nechcem vratit spät do povodneho zamestnania.ako im to mam oznamit.mam informovat o navrate do zamestnania a potom toho 17.10 im mam rovno podpisat vypoved a nechat si vyplatit nevycerpanu staru dovolenku?