Ahoj maminky je tu mnoho týchto tém no nikde som sa nedočítala že keď má maly teraz v decembri 3 roky a pracovný pomer som ukončila dohodou z osobných a rodinných dôvodov,31.12 .2019 mam ešte posledný den kedy čerpám dovolenku v práci ako dalej postupovať ?Do koľkých dni sa musim nahlásiť na úrade prace čo vsetko k tomu potrebujem?dakujem vopred za odpoved
a čo ideš robiť po? Ideš poberať podporu?? No ked ukončís PP tak do 7 kalendarych dní treba ísť na urad prace. Potrebuješ dohodu o ukončení PP, najvyššie ukončené vzdelanie, započtový lisť, OP....
@klarissa25 zápočtový list mi ešte zamestnávateľ nedal
@zanetka1989 no Maturitné ak máš maturitu.....započtový donesieš neskôr....a ideš poberať podporu?? či nemaš narok?
@zanetka1989 aj zápočet treba ten však nie vždy zamestnavatel da hned moze ho vydat aj neskor v takom pripade sa da na urad doniest aj dodatocne
@klarissa25 ano podporu ano mam maturitne🙂
@zanetka1989 jaaj tak to hadam budeš mať aj maximalnu, však to si asi urobila ako si mala 🙂 resp urobíš 🙂
@klarissa25 pracovala som predtým 7 rokov čiže mala by som mat nárok na podporu
@zanetka1989 to je jasné 🙂 len mala by si narok na maximalnu 🙂 ak teda si zoberieš ten jeden den dovolenky a ukončíš pp dohodou. plus preplatenie dovolenky....
@klarissa25 no snáď ano🙂 a s tým hlásenim na úrade je to ako casto neviete baby?
@zanetka1989 no ja sa chodím hlasiť raz za dva mesiace....Ale asi zavisí od konkrétneho pracovníka 🙂 mne ani robotu nehlada resp ma ani neposiela na pohovory....ale mna sa hned opýtal na začiatku či chcem byť ešte doma pol roka....
@klarissa25 fakt tak to super pretože ja tiež maleho mi nezobrali do skolky a proste neda sa mi inak riesit situacia😕
@klarissa25 a ten zápočtový list mi posle zamestnávateľ či ako to je?🙂
@zanetka1989 no ja som hlavne nechcela ísť do roboty kvôli tej podpore. Lebo toľko čo dostavam teraz by som v robote nezarobila.....No mne dali započtový osobne....z predchazajucej mi ho poslali....
@klarissa25 ešte predtým ako skončil pracovný pomer či až potom?😇
@zanetka1989 až po....
@zanetka1989 Nemoze ti vystavit ZL pred skončením PP. To sa neda.
@klarissa25 okii🙏🤗
@zanetka1989 ja už som bola zahlasena na UP a započtový som doniesla až o dva týždne....
@zanetka1989 dakujem baby a krasne sviatky prajem😘🎄
@klarissa25 pls to naco zas maturitne? Ved po skole sme sa "povinne" chodili hlasit s vsetkymi papiermi o skole a po rodicaku opat s tym?
@livka_ po škole si sa nemusela ísť nikam hlasíť ak si pracovala 🙂
@lenka2710 a ano vždy sa nosi všetko 🙂 ale rodný list asi nie to nechceli ani odo mna to nemaju prečo chcieť....
@klarissa25 samozrejme bola som o skole na up. Potom som si nasla tp
@livka_ tak niektorý nemusia isť na up ak maju pracu . Ale teda ano vždy sa nosí všetko aj maturitné aj ked si ho už doniesla davnejšie....
@lenka2710
@klarissa25 ok vdaka za info papa
@klarissa25 mne sa zasa zda,že chceli kvôli pridavkom, ale fakt si nie som istá
@zanetka1989 ak som dobre pochopila prac.pomer končí 31.12.2019,takže na úrad práce do 7.1.2020 sa zaradiť do evidencie-s dokladmi o ukončení prac.pomeru,doklad o vzdelaní(najvyššie dosiahnuté)...ak bude niečo chýbať úrad určí termín na doplnenie dokladov....