Koniec rodičovskej a materská

timkaaa123
13. nov 2023

Ahojte chcem sa opýtať a poradit. Dcéra bude mať koncom novembra 3 roky. Ja som momentalne v 8tt ale gyn. dáva tehotensku knizku az v 13tt. V práci som na dobu neurčitú. Nastúpiť by som mala 1.12. (Niekedy mam zavrate a trpnu mi ruky.) Ak nastúpim a nahodou kvôli zdrav. stavu budem musieť ísť na PN tak ma prepustia a ak nenastúpim, má prepustia tak ci tak. Alebo dat sa hned na PN keď skonci rodičovský? Nemal to niekto nejak podobne? Ďakujem.

melanta
13. nov 2023

@timkaaa123 požiadaj lekárku už teraz o materskú knižku alebo písomné potvrdenie, že si tehotná. Ak ti materskú knižku dať nechce, potvrdenie o gravidite na požiadanie ti musí dať, aj keby za poplatok. Ale aj keby si nedala zamestnávateľovi potvrdenie, na PN a kvôli PN ťa vyhodiť nemôže.

wejuska7910
13. nov 2023

Ked si na Pn nemozu ta len tak vyhodit.skonzultuj to s dr.moze ta aj hned vypisat na pn

timkaaa123
autor
13. nov 2023

@melanta zajtra tam zavolám, ďakujem.

iv007
14. nov 2023

Preco by ta vyhadzovali ked mas dobu neurcitu + PNku? Naozaj sa nedokazes na par mesiacov vratit do prace?

timkaaa123
autor
14. nov 2023

@iv007 ja by som sa do práce vrátila ale hneď ako zisti zamestnavatel že pôjdem zase na MD ma hneď prepustí. A pri závratoch a trpnuti rúk myslím ze za strojom nie je sranda..zato som písala ci sa dat na tu PN alebo nie.