Ahojte maminy, v januari dostanem posledny rodicovsky prispevok, no som opat tehotna - comu sa tesim 🙂, termin mam v juni a chcem sa opytat ci budem moct dostavat nejake peniazky z uradu alebo socialky,alebo budem uplne bez nicoho? Pred prvym porodom som nepracovala,ale studovala na VS.... Dakujem
@iivkaa1 mne skončila materská v septembri a taktiež som zasa tehotná 🙂 takže postup bol taký že som prihlásená na úrade práce chodím na podpis a peniaze beriem hmotnú núdzu a príspevok že navštevujem poradnu 🙂 😝
@katarinka243 a ak sa smiem spytat manzel pracuje? a kolko je prispevok,ze navstevujes poradnu?lebo mne asi davku v hmotnej nedaju
nie priatel nepracuje a tiež je evidovaný na úrade práce a príspevok pre tehotné je 13.5O ale vyplácajú ho po 4 mesiaci po predložení prefotenej knižky a dokladu od doktora 😉
Žienky ale ten príspevok Vám vyplatia len v prípade, že ste v hmotnej núdzi ak nieste tak nedajú Vám nič. Apsoň mne to tak vysvetlili.
@iivkaa1 bud sa prihlas na predlzenu rodicovsku, vtedy ti bude stat platit aspon odvody, ale nebudes dostavat nic. alebo sa prihlas na urad prace. tiez bude stat za teba platit odvody, ale neviem, ci aj nieco dostanes, kedze si este nepracovala. na matersku nemas narok urcite, az dnom narodenia dietata zas rodicovsky prispevok