Ahojte baby, tie ktore sa vyznate. Syn ma teraz 2,5 roka, som s nim na materskej, poberam rodicak. V juli bude mat 3 roky, mala by som tak nastupit do prace. Pracujeme vsak na druhom babatku, ak by sa aj teraz hned zadarilo, tak by som rodila az koncom roka. Chcem sa spytat, mala by som narok na matersku? Ci len na rodicak? A este, ake moznosti by som mala na preklenutie obdobia medzi ukoncenim rodicaku a nastupom na novu matersku? Do prace neviem ci by sa mi oplatilo mozno na par mesiacov. Ake su ine moznosti? Diiiik.
Jasne, poinformujem sa aj na uradoch. A este mam jednu otazku, existuje nieco ako neplateny predlzeny rodicak? Ze by som ostala doma s malym do toho septembra ked pojde do skoly, cize cca 1,5 mesiaca.
@0507 Mne pani v soc. poisťovni povedala, že ak by som takto nejako išla znova na MD (tiež mám dieťa nar. 8/2016) a dieťa by sa mi tiež narodilo v r.2018, tak materská sa mi bude rátať z roka 2017, že soc. poisťovňa si vyžiada od zamestnávateľa výmer - koľko by som pravdepodobne zarábala keby som v r. 2017 pracovala, a z toho mi vypočítajú MD na druhé dieťa.
@0507 V prvom rade určite nie si na materskej. MD trvá 34tyzdnov.
Možnosti: nastúpiť, dovolenka,PN. Ano mas narok na MD ak PP trva.