Mamičky vie mi niekto povedať: 14.7 mi prišiel poslednýkrát rodičovský príspevok za Jún a teraz budem mať životné minimum. To by mi mali teda vyplatiť ŽM ešte aj za Júl nie, či potom už iba za August? Lebo na úrade mi vravela, že za August, ale sa mi to nezdá.
@zmrzlinkams ale ved ona pise o rodicovskom prispevku, nie materskom, ved ma 3 rocnu dceru, tak ake materske?
@liz_lemon tak neviem čo konkretne ona chce ale rodičovske je len jedno RP a materska je len MD a to maš 34tt vyplacane a potom sa prechadza na RP čo maš tych 194e tak neviem ak ona mysli nejake životne minimum čo je 325e tak to je niečo uplne ine a neni to rodičovske
alebo mysli asi to že po 3 rokoch si chce predlžiť matersku dovolenku a čo jej budu platiť, na to potrebuje papiere od dr. že dieťa ešte nejde do školky ale ostava s nim doma a prečo v tedy sa jej rodičovske predlži a dostava klasiku 194e ako do teraz len nebude 3 roky doma ale 4,5 max. 6 r. len za každym musi mať papier od dr. a tam sa nevypalca životne minimu
bud je zle položena otazka alebo ja som nechapava osobka a nechapem čo sa vlastne konkretne pyta 🙂
tak akoby som nič nenapisala 🙂 berte z rezervou 🙂
@zmrzlinkams mne fakt nemusis vysvetlovat rozdiel medzi RD a MD 🙂
jej skoncila RD, a zjavne si nenasla pracu, a mozno nesplna podmienky pre ziskanie podpory, tak chce zrejme davku v hmotnej nudzi
a životné minimum 325 E? tak to mozno za 10 rokov 🙂 tu si nastuduj http://www.podnikajte.sk/prevadzka-firmy/c/703/...
je to len 194,58 E + 88,82 E (na dieta)
ale suhlasim, ze je nejasne polozena otazka, tak sa tazko odpoveda
@liz_lemon v pohode ja som si to zle vysvetlila tu otázku a tak som ju zle pochopila a tiež som si pomylila životne minimum s niečim inym - tak mna berte z rezervou 😀
@zmrzlinkams prosim ta,ty sa tak vyznas 😀 mna by zaujimalo,ze ked mi skonci RD a nenastupim do prace,lebo napr dam vypoved,a budem dalej doma s detmi a po pol roku znova otehotniem,na aku matersku potom budem mat narok?
Viem ze je to trochu mimo temy,alebo len trosku podobne,ale tiez neviem co bude,do prace,odkial som odisla na matersku,sa uz nechcem vratit a ani nemozem,tak neviem ako sa to potom riesi.Mate s tym niekto skusenost?Diky
baby ak Vám skončí rodičovský príspevok nemáte nárok na životné minimum ale na dávku v hmotnej núdzi!! http://www.upsvar-rv.sk/index.php?option=com_co...
@diusik ja som neni taka skusena a vzdela ako si myslim 😀 😀 😀
ja si väčšinou ked niečo potrebujem gugoojem 😀
http://kariera.zoznam.sk/cl/100512/1282038/Skon...
ale myslim že ked to chceš urobiť tak ako to planuješ urobiť tak máš narok len na tych 194e čo je vlastne RP keby si otehotnela ale to je len moj nazor neviem ako je to ozaj ale nemaju ti z čoho vypočitať MD
no skus sa priamo spytať tu
poradna@firma.zoznam.sk
možno tam ti budu presne vedieť odpovedať na priame otazky ktoré ťa trápia 🙂
lebo ja moc toho fak neviem a je vela veci čo je okolo toho ja viem len to čo som sa ja pytala na socialke ked som niečo potrebovala vedieť 🙂
Ahojte, no áno zle som sa asi vyjadrila 🙂 14.7 mi prišiel posledný rodičovský príspevok za Jún a vlastne nejdem do práce, takže som požiadala o dávku v hmotnej núdzi, čo budem mať 271e, ale som chcela vedieť, či mi vyplatia aj za Júl. Lebo keby som normálne mala ďalej RP, tak napr. 14.8 mi príde za Júl a teraz mi povedala, že mi príde dávka v hmotnej núdzi v Sep. za August, takže by mi vlastne malo prísť ešte aj za Júl.
@drobcek8 mna by len zaujimalo ako si prisla k takej vyske davky v hmotnej nudzi uz mas na to rozhodnutie? lebo pozor zivotne minimum a davka v hmotnej nudzi su dve rozne sumy.... a na dieta mas schvalene vyzivne? davka ti neprinalezi v mesiaci ked si mala iny prijem takze ten jul je pase...
Tú dávku mám už vyrátanú takú 🙂 oki, to som chcela vedieť, či mám nárok aj za Júl alebo už nie.. veď pôjdem im to tam v stredu zaniesť tak sa ešte popýtam 🙂 a ďakujem 🙂
jooj, holky budte radi..v Anglicku je materska len 9 mesiacov (vyplacana) a potom uz nedostanete ani korunu....☹
@mirabelka212 prosim ta never tomu co sa tu pise... toto je blud .... na SVK je to takto>
najprv sa spocita suma na ktoru je narok co sa tyka davok v hmotnej nudzi
zena s 1 az 4 detmi je ta suma 115 EUR
zdravotny prispevok je 2 EUR krat pocet osob co je tu 4 Eura
dalej ak ma zena podpisanu najomnu zmluvu a plati ona sama energie, vodu a pod dostane v tomto pripade navyse cca 89 Eur ....
spolu sme na sume cca 210 Eur ale z tejto sumy sa odrataju prijmy tejto zeny.... napr. vyzivne.... cize ak ma to jej dieta v RL uvedeneho otca tak potom musi byt najprv urcene vyzivne a toto sa od tejto sumy odrata.... a vysledna suma je mesacna davka v hmotnej nudzi.... cize z toho logicky vyplyva ze ak zena so 4 detmi co si plati podnajom zarobi alebo dostane na vyzivnom viac ako 210 eur nema narok na nic
este je moznost na aktivacne prace ale tych miest je nedostatok...
a pokial mas menej ako 25 rokov a zijes s rodicmi tak sa posudzujes s nimi
Anglicko ma omnoho omnoho stedrejsi socialny system
Ahojte ja by som sa chcela informovat mne teras v septembry konci po 3Rokoch MD aky mam narok na financne prostriedky 🙂 dakujem vam za odpovede 🙂
@liz_lemon.....no ja som pracovala pretym 3r v zahraniči ako som otehotnela,len to ze my teras konci RD tak neviem co dalej co budem poberat a kolko to bude,po narodeny maleho som poberala najprv 256e mesacne a teras 194e,tak neviem ako to bude dalej co vlastne budem poberat a kolko
@akire87 budes nadalej poberat cca 21 EUR mesacne ...
Ahojky, podľa mňa dostaneš hmotnú núdzu až za august a to v septembri, lebo v juli si dostala rodičák aj keď za jun, ale peniaze ti prisli v juli. My keď sme žiadali o hmotnu nudzu, ked manžel prisiel o robotu, tak hmotnu nudzu sme dostali az za február v marci, lebo decembrovu výplatu dostal v januári, a urad nepozera na to ze je to decembrová výplata, ale na to že dosla v januári. pa
@liz_lemon Maly uz dovrsil 3roky teras mal v auguste takze my patry rodicovsky prispevok este tento mesjac a uz nic? @maznacik007 no ked dostanem tie 21e tak to je vyborne co snimy ved to sa neda vyzit z dietatom a to ani roboty tak nieje ze clovek by si nasiel niejaku pracu,a to je v tom že som slobodna matka
@akire87 ano v septembri dostanes RP za august potom uz nie..
no co sa tyka dalsich davok tak jedine ze by si mala priznanu hmotnu nudzu a na to si neodpisala... ma maly uvedeneho otca v rodnom liste ak ano mas priznane vyzivne a v akej vyske,,, zijes sama v domacnosti alebo s rodicmi priatelom a pod... podla toho sa este da povedat ci budes mat narok na hmotnu nudzu ....
@akire87 ano, za august este dostanes RP, potom uz nic
ak si sama s dietatom bez muza, tak si poziadaj o vyzivne od jeho otca, bez toho ti nepriznaju ani narok na hmotnu nudzu
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo...
dievcata ja som bola v hmotnej nudzi vtedy len s jednym dietatom a poberala som okolo 115€. z toho 75 bolo vyzivne od otca dietata a zbytok mi doplacala socialka a nikoho nezaujimalo, ze inkaso platim 200€. na slovensku je to tak..... ☹ ☹
Ano psiela ex manzel na maleho vyzivne vo vyske 50e, a byvam z rodicmy no sama neviem ako by som zvladla platit vsetke vydavky v domacnosi.Som rada ze my tak niejak vypomahaju rodicja, 😒 Dakujem vám za odpovede kočky 🙂
Chcem sa opýtať posledné v auguste dostanem RD malý mal 9 .7.'tri Rocky dostanem v auguste ešte nám hárok na hmotnú núdzu slov matka s maloletym dieťaťom povedali na úrade že až v októbri nám.barok dať žiadosť a v septembri potom ako
to dostaneš vyrane 14 dni ešte ako matersku to by si mala dostať normálne tak ako ti chodi a potom dostaneš až na dalši mesiac august RP za tie dni čo máš od 14.7. takže v aguste maš vypletene tie zvišne dni - oni ti to tak sprosto povedia tiež som to nechapala ked mi to povedali lebo mne to vyšlo v mesiaci na 8 den a myslela som že vlasten mi budu ako platiť až ten dalši mesiac tak ako si ty myslim že to bude ten augusti ale oni vlastne myslia že nedostaneš peniaze skor aky v mesiacu jul ale až v mesiaci august za jul dni čo tam máš tie zvišne a potom už klasicky tak ako do teraz každy mesiac len budeš dostavať 194e plus tych 22e už neviem presne kolko to je aj s centami ale robi to neičo cez 222e spolu ti to budu davať - rodičovske a pridavky na dieťa, ročny bonus by mal dostavať manžel do vyplaty nejaky 20e to je