Dobry den, chcem sa spytat ako a kedy sa nahlasuje na urade prace. Dcera ma v juli 3 roky, teda posledny rodic prispevok dostanem do konca augusta tohto roku. Od septemra sa treba do 7dni nahlasit na urade? Ci ako to funguje? A aka tortura papierovaciek s tym spojena ma caka?
Ďakujem za rady
Monika
@lucka_ke tak urcite lepsie ked poistenie za mba odvedie stat. A treba sa evodovat do 7 dni od ukoncenia rodicaku - tj posledny mi vyplatia v auguste. Cize od toho datumu do 7dni?
Narok na davku asi nebudem mat kedze mi prac poner na dobu urcitu skoncil nastupom na matersku.
do 7 dní od tretích narodenín dieťaťa
nárok na podporu máš, ak za posledné 4 roky máš aspoň 2 roky poistenia v nezamestnanosti, nerobila si niekde na dohodu?
Keď ukončia rodičák pytaj sa na UPSVaR na pandemický rodičovský možno to ešte bude
@monika494 ahoj áno pokiaľ sa chces evidovať na úrade tak do 7 kalendárnych dní od skončenia rodičovského príspevku.(RP končí dosiahnutím 3 rokov dieťaťa -nie do kedy ho budeš mať vyplácaný..ale ako ti už niekto radil spýtaj sa na pandemicky RP síce ak máš nárok na podporu tak ti pandemicky nepriznajú a otázne je aj do kedy bude pandemicky vyplácaný 🤔
@lucka_ke ahoj, prosim ta vies mi poradit ohladom tej podpory v nezamestnanosti? maly bude mat 25.3 teraz 3 roky.pracovala som na dohodu rok pred materskou, potom som isla na rodicak az do teraz. zamestnana som bola na dohodu 2 roky, aj pocas trvania materskej..., vznika narok aj vtedy? dakujem
nemusíš sa hlásiť vôbec, evidencia je dobrovoľná, ale ak chceš, aby zdravotné poistenie za teba platil štát tak je potrebné sa evidovať do 7 dní od skončenia rodičovskej dovolenky, ale ako píšem nemusíš vôbec a môžeš si sama platiť zdravotné poistenie
alebo sa môžeš evidovať v zdravotnej poisťovni ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, lenže vtedy je obmedzenie na pobyt v škôlke denne max. 4 hodiny