Dobry deň, chcem sa informovať ohľadom RP, v júni mi konci....maly bude mat 3 roky....v septembri pojde do škôlky....nie som zamestnaná....zamestnan by som sa chcela po septembri....koli tomu, že cez prázdniny nemá kto byt s deťmi....viem, ze rodicak dostanem ešte v júli...prosím, viete mi tu niekto poradiť...co treba vybaviť, aby som v auguste a v septembri dostala nejaké peniaze alebo vlastne ci sa to dá? Myslím, že nárok na podporu nebudem mat...bola som zamestnaná oficiálne od decembra 2017 do mája 2019....potom som už išla na materskú...dakujem pekne za odpovede...
ano, na podporu by ste nemali narok....lebo tam treba mat odpracovane 2roky za posledne 4roky a najneskor 2roky po skonceni PP si o nu poziadat ....takze tam nic
ako radia baby nadomnou iba sa zaregistrovat v zdravotnej poistovni hned po skonceni RP ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov (aby ste si to sama nemusela platit)
ziadne ine peniaze nedostanete, iba rodinne pridavky 25,5 eura na mesiac na dieta
mozete si dat pripadne inzerat, ze cez leto postrazite aj ine deti a tak si nieco zarobit
A aké peniaze by si chcela za nič?
Dostaneš max. prídavky na dieťa. Alebo (ako kopec iných mamičiek) začni decko vláčiť po doktoroch aby mu našli nejaké diagnózy, na ktoré si požiadaš o predĺženie RP.
dostanes pridavok na dieta cca 25 eur a potom ked pojdes pracovat dostanes vyplatu ak tak skus daj maleho postrazit alebo chod v lete aspon na brigadu ked s nim bude jeho otec alebo mozes ty ponuknut opatrocanie deti cez leto
To sa tu už nemôže človek slušne ani nič opýtať....dakujem mamičkám, ktoré mi odpovedali na moju otázku slušne...bez ustipacnich poznámok....prajem pekný den
jedine sa zaevidovať v zdravotke ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov a štát za teba bude platiť zdravotné poistenie, na žiadne peniaze žiaľ nárok nemáš