Koniec rodičovského - ďalšia materská

11. sep 2021

Ahojte prosim potrebujem poradit .. za 3m mi konci rodicovsky a mala by som nastupit do prace 😃 ale min. Tyzden som zistila ze som tehotna takze do prace nebude mozne nastupit kedze aj pri prvom som bola PN z dovodu ze praca je dost rizikova .. chcem sa spytat kedze sa nejedna o retazovy porod budem dostavat matersku a Aj zvyseny rodicovsky alebo nie? ... zamestnana som stale na dobu neurcitu mozu mi dat vypoved?alebo mam ist na PN na druhy den po skonceni rodicovskeho? prosim poradte mi 🙏🙏

autor
11. sep 2021

Nikto nic? 🙂

lucka_ke
11. sep 2021

materská a zvýšený rodičovský - áno, ak by ťa aj prepustili budeš v ochrannej lehote
ale teda ak oznámiš tehotenstvo písomne prepustiť ťa nesmú (iba ak by si mala zmluvu na dobu určitú)
PN - záleží na tom, či bude dôvod byť na PN, ak je práca riziková mali by ťa preradiť na inú pozíciu a mala by si pracovať ak nie sú zdravotné dôvody na PNku

petrisa213
11. sep 2021

Keď ti pracovný pomer stále trvá, tak nárok na materskú aj vyšší rodičak budeš mat. Ja som teraz tak isto mala 12/2020 mi koncila RD a 4/2021 som nastupovala na materskú. Co sa týka práce, písomne im oznam ze si tehotná a vyhodiť ta potom nemôžu. Toto by som poriesila co najskôr, nech sa aj oni vedia zariadiť ze sa teda nevracias do prace.

autor
23. sep 2021

@petrisa213 mozem Vam napisat spravu? Potrebovala by som sa nieco oputat 🙂

petrisa213
23. sep 2021

Jasné, kľudne 🙂

mary841
11. feb 2022

Ahoj, prosím, ako si dopadla s prácou a vyskou MD a RD? Do práce si oznamila, ze si tehotna? Potom si sa dala vypísať lekarom na PN po RD s 1.dietatom? A materskú davku mas taku istu ako tu pri 1.dietati? Rodičovský príspevok máš tiez ten vyssi? A dostavas aj tehotenske? Ďakujem.