Ahojte konci mi rodicovsky prispevok.mozem pred koncom rodicovskeho nastupit na pnku? Mam zdravotne problemy budem musiet ist na operaciu. Pracovny pomer zatial trva mam na dobu neurcitu, no neviem ked donesiem pnku, ci ma mozu prepustit.
Dakujem za rady
@alica42 nie im dáš originály ... a somariny, občas zamestnávateľ netvrdím, že to môže spraviť tvoj ale nepošle PN do SP a ty musíš potom nahánať náhradné tlačivá, a ak budeš mať do istoty kopie doma tak vieš si spomôcť.
Lebo ostať bez príjmu ak Sp nebude evidovať tvoju PN neni moc slasť. Tak som to myslela.
@alica42 mne bolo vysvetlené, že pokiaľ som zamestnaná, na pandemický rodičák nemám nárok, čo bude asi aj tvoj prípad, keďže máš zmluvu na dobu neurčitú.. na pandemickú OČR môžeš ísť vtedy, ak máš drobca v MŠ a je zatvorená kvôli opatreniam alebo ste v karanténe (čo ale nebýva dlhšie ako 2 týždne)..
prečo máš obavy z prepustenia? naznačili ti niečo? ja by som asi normálne nastúpila a po pár dňoch šla na PN, pokiaľ máš plánovanú operáciu..
@alica42 Nie nemôžeš pred koncom rodičovskeého nastúpiť na PN, lebo nemáš poistenie a tým pádom by si mala neplatenú PN.
Ak chceš mať nárok na normálnu PN po rodičovskej musíš nastúpiť do práce aby sa ti obnovilo poistenie a tým pádom ti vznikne nárok na PN.
Nie počas PN si chránená pred prepustením ..