Koniec rodičovského

27. mar 2024

Dobrý deň, som už aj zamestnaná ale poberala som ešte rodičovský príspevok. Tento mesiac mi prišiel už posledný krát. Chcem sa opýtať treba niečo niekde hlásiť? A prídavky mi budúci mesiac normálne prídu? (60€)

sabina_00
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Dáva sa také potvrdenie o starostlivosti o dieťa po dovŕšení 3 rokov, inak nič. V zmysle, či je v škôlke u opatrovateľky a podobne.

autor
27. mar 2024

@coccinellaseptapunktata viem ze by malo chodiť poštou ale ešte nič také neprišlo

paciko9
27. mar 2024

No mne prislo postou, ale vytlacila som si to z internetu a poslala.

Neviem ako to presne funguje ale asi to posielajú, mne prišlo do eschranky a až par dni po narodeninách, možno aj neskôr, neviem presne.

zuzanockamt
27. mar 2024

Ja som si zavolala na UPSVaR, dohodla som sa s paňou, ktorá to má na starosti, vytlačila som si to, oskenovala a poslala mailom. Samozrejme, že som sa informovala vopred.

naty_10
4. apr 2024

Dobrý deň, pracujem na UPSVaR na oddelení príspevkov, čo sa týka rodičovského automaticky zaniká dovŕšením 3 rokov dieťaťa, systém nás na to upozorňuje, vy nemusíte nič ohlasovať a tlačivo - Oznámenie o starostlivosti o dieťa - ste povinná doručiť úradu, aby Vám bol ďalej vyplácaný prídavok na dieťa. Tlačivo nájdete aj na stránke úradu, prípadne kontaktujte UPSVaR pod ktorý patríte, a vyžiadajte si takéto tlačivo. Tlačivo stačí doručiť aj poštou, alebo mailom, nemusíte chodiť osobne. Len si dajte pozor aby bolo podpísané.