Dobrý deň, som už aj zamestnaná ale poberala som ešte rodičovský príspevok. Tento mesiac mi prišiel už posledný krát. Chcem sa opýtať treba niečo niekde hlásiť? A prídavky mi budúci mesiac normálne prídu? (60€)
Dáva sa také potvrdenie o starostlivosti o dieťa po dovŕšení 3 rokov, inak nič. V zmysle, či je v škôlke u opatrovateľky a podobne.
@coccinellaseptapunktata viem ze by malo chodiť poštou ale ešte nič také neprišlo
No mne prislo postou, ale vytlacila som si to z internetu a poslala.
Neviem ako to presne funguje ale asi to posielajú, mne prišlo do eschranky a až par dni po narodeninách, možno aj neskôr, neviem presne.
Ja som si zavolala na UPSVaR, dohodla som sa s paňou, ktorá to má na starosti, vytlačila som si to, oskenovala a poslala mailom. Samozrejme, že som sa informovala vopred.
Dobrý deň, pracujem na UPSVaR na oddelení príspevkov, čo sa týka rodičovského automaticky zaniká dovŕšením 3 rokov dieťaťa, systém nás na to upozorňuje, vy nemusíte nič ohlasovať a tlačivo - Oznámenie o starostlivosti o dieťa - ste povinná doručiť úradu, aby Vám bol ďalej vyplácaný prídavok na dieťa. Tlačivo nájdete aj na stránke úradu, prípadne kontaktujte UPSVaR pod ktorý patríte, a vyžiadajte si takéto tlačivo. Tlačivo stačí doručiť aj poštou, alebo mailom, nemusíte chodiť osobne. Len si dajte pozor aby bolo podpísané.