ahojte baby, rada by som Vas poprosila o radu, v januari 2022 mi konci RD, syn bude mat 3 roky, ja som stale zamestnana, maly do skolky nechodi, nezobrali ho, cize ja s nim budem musiet zostat doma do septembra, pravdepodobne budem musiet dat vypoved, kedze sa do prace neplanujem vratit, pracovala som v BA, (z dovodu vzdialenosti je nerealne, aby som cestovala kazdy den), a chcem sa vas spytat, co robit dalej, ci ist na urad prace a brat podporu tych 6 mesiacov, alebo ak dam vypoved budem mat potom narok na cerpanie pandemickeho rodicovskeho prispevku? uz som toho tolko precitala, ze som z toho jelen, jedny pisu tak druhy inak, ak mate niektora podobny problem alebo skusenosti, poprosim o radu, ďakujem pekne
@lulu119 kamoska je na pandemickom zatiaľ ho má predĺžený do konca januára a ona to stále sleduje a hovorila,že ešte možno bude až do mája nakoniec ale neni to iste lebo stať sa môže hocičo ale pokial ešte stále bude chcete ho využívať treba dať výpoveď v robote nemôžete byt nikde evidovaná ako zamestnaná a nemôžte mat vôbec žiadny príjem inak Vám ho nedajú …ale po novom roku uvidite sama ako to všetko bude lebo stále nieco menia…
@michaela66 treba on poziadat, alebo mi ho daju automaticky, ci poslu nejake papiere?
@lulu119 mali by Vám domou poslať papiere …jej poslali automaticky …
@lulu119 Uprimne si myslim, cisto len moj nazor, ze nezrusia. Ked ho nezrusili doteraz, ked nebol ani neni ziadny dovod tuto davku vyplacat, tak pri zhursujucej sa epid. situacii to nezrusia. Mozno to zrusia tak koncom roka 2022. Netvrdim, ze s touto nesmyselnou davkou suhlasim, ale myslim si, ze to proste nezrusia koncom tohto roka.
za rok 2021 vyplatili na pandemickom takmer 56 milionov eur novy rozpocet predpoklada naklad na rodicovsky prispevok na rok 2022 vo vyske 618 milionov pri predpoklade 144 tisic poberatelov otazka znie kolko poberatelov mame pre deti vo veku do troch rokov lebo dnes nam poberaju pandemicky na 3,4 a o nedlho i 5 rocne deti
takze hadam budu setrit aj na tomto nezmyselnom opatreni alebo by ich mohol niekto napadnut za diskriminaciu pracujucich matiek kedze taka ak nastupi po RD do prace a prepustia ju ma narok na pol roka podpory a potom nic a taka co sla hned na pandemicky ho berie vyse roka a pol kontinualne
takze danovi poplatnici dufaju ze to zrusia a vyzera ze novy rozpocet s nim nepocita ale tak v tomto bananistane je vsetko mozne
@lulu119 nie, musis byt nezamestnana pocas RD
@michaela66 ako moze mat predlzeny pandemicky rodicak? pandemicky sa bud pobera alebo skonci k.datumu, ktory vyhlasi vlada...predlzeny do januara je blbost
@danieladeley Zatiaľ je pandemicky schválený do konca januara take sú informácie z úradu potom sa nevie,či ho ešte dajú alebo ho vláda už ukončí …ver tak isto o tom rokujú to neni že poberas ho a zo dňa na deň ti ho ukončia a na druhý deň ho už nepoberas oni ho predlžujú,buď ho budú môcť ešte mamičky poberat alebo nie,že to vláda zruší …
@michaela66 z akeho uradu su take informacie? zdroj?
@lulu119 kamoškyn syn mal teraz v auguste tri roky, v práci dala výpoveď, ale na úrad práce nešla žiadať o podporu.
Čakala na papiere z úradu práce, tie jej došli koncom septembra a včera dostala prvý pandemicky rodičak.
Na úrad práce a žiadať o podporu chce ísť až keď sa skončí pandemicky rodičak.
Či to tak mohla urobiť, neviem, ale urobila.
Je tu už viac diskusii, niekto píše tak a druhý, že bude musieť vracať rodičak.
Neporadim ti, len som napísala, ako to riešila ona.
A ešte keď chceš dať výpoveď, tak si daj jeden deň dovolenky, a zbytok preplatiť, aby si mala potom nárok na maximálnu podporu.
Teda za predpokladu, že si počas trvania rodičaku nemala žiadnu dohodu