Dobrý deň. Potrebovala by som sa informovať ohľadom ďalšej materskej. Zajtra - 17.1. mi končí RD, no som znovu tehotna a na materskú by som mala nastúpiť začiatkom júla. Nástup do prace mám 18.1., čo vychádza na sobotu, ale pracujem iba pondelok-piatok, teda reálne nastupujem v pondelok. Od pondelka ale budem pravdepodobne až do materskej vypísaná na PN. A teraz otázky 😊 bude už obnovené NP (nemoc.poist.), hoci vikendy reálne nepracujem alebo bude obnovené až v pondelok a tým pádom na PN mám nastúpiť až v utorok? Z čoho sa mi vypočíta nemocenské? Materská sa mi potom vypočíta z predpokladaného príjmu ktorý by som mala, keby som v roku 2019 pracovala?
@evittam ďakujem veľmi pekne za odpoved a áno, oznámila som písomne nástup mesiac vopred 😊
@evittam a prosím Vás ohľadom toho výpočtu nemocenského a materskej mi neviete poradiť?
@emuska1987 No PN z predpokladaneho príjmu ako aj MD nakolko mas nástup tento rok a v r.2019 ak si bola len na RD nemáš žiadny VZ.
@zalka
@emuska1987 Ak si pisomne oznámila nástup ukončenie RD 17.1.a nástup 18.1.tak mzdarka ta znovu prihlási od 18.1.ako zamestnanca cize sa obnoví NP. Takže mozes ist na PN od pondelka.