Koniec RD a ďalšie tehotenstvo

emuska1987
16. jan 2020

Dobrý deň. Potrebovala by som sa informovať ohľadom ďalšej materskej. Zajtra - 17.1. mi končí RD, no som znovu tehotna a na materskú by som mala nastúpiť začiatkom júla. Nástup do prace mám 18.1., čo vychádza na sobotu, ale pracujem iba pondelok-piatok, teda reálne nastupujem v pondelok. Od pondelka ale budem pravdepodobne až do materskej vypísaná na PN. A teraz otázky 😊 bude už obnovené NP (nemoc.poist.), hoci vikendy reálne nepracujem alebo bude obnovené až v pondelok a tým pádom na PN mám nastúpiť až v utorok? Z čoho sa mi vypočíta nemocenské? Materská sa mi potom vypočíta z predpokladaného príjmu ktorý by som mala, keby som v roku 2019 pracovala?

evittam
16. jan 2020

@emuska1987 Ak si pisomne oznámila nástup ukončenie RD 17.1.a nástup 18.1.tak mzdarka ta znovu prihlási od 18.1.ako zamestnanca cize sa obnoví NP. Takže mozes ist na PN od pondelka.

emuska1987
autor
16. jan 2020

@evittam ďakujem veľmi pekne za odpoved a áno, oznámila som písomne nástup mesiac vopred 😊

emuska1987
autor
16. jan 2020

@evittam a prosím Vás ohľadom toho výpočtu nemocenského a materskej mi neviete poradiť?

evittam
16. jan 2020

@emuska1987 No PN z predpokladaneho príjmu ako aj MD nakolko mas nástup tento rok a v r.2019 ak si bola len na RD nemáš žiadny VZ.
@zalka