Koniec predĺženej rodičovskej dovolenky

julkaaa1
30. dec 2021

Ahojte bola som na predĺženej neplatenej rodičovskej dovolenke ale od septembra mi chodia deti 4 a 5 rokov do škôlky tak už niesom na predĺženej dostavala som.ale stale pandemicky prispevok +pridavky ale od januara sa to ruší tak dostávať nebudem chcem sa spýtať neviete mi poradiť ako dalej postupovať či sa treba niekde hlásiť alebo niečo...do prace nechodím nakoľko staršia pôjde do školy a nenašla som.pracu ktora by mi vyhovovala časovo za rady ďakujem

loginexistuje
30. dec 2021

mas tri moznosti
1.Prihlasit sa na UP a bides si aktivne hladat zamestnanie nedostanes ziadne davky okrem pridavkov a deti mozu chodit do skolky na cely den
2.Prihlasit sa na tvojej ZP a Socialnej poistovni ako osoba starajuca sa ondieta do sest rokov podpises vsade jedno tlacivo ale deti mozu chodit šdo skolky len na doobedie
3. Ostat ako dobrovolne nezamestnana a platit si mesacne zdravotne poistenie

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bublinka1426
30. dec 2021

@julkaaa1 ked budes na urade prace vies robit tusim do 200 eur mesacne si vies aspon privyrobit ...max 40dni do roka tusim (lepsie ako nic.)..len treba najst pracu / na dohodu ci brigada ale isto najdes blizsie info na ich stranke

julkaaa1
autor
30. dec 2021

@loginexistuje mam ich v skolke iba doobeda

loginexistuje
31. dec 2021

@julkaaa1 tak potom bod dva chod na socialnu poistovnu a do zdravotky a prihlas sa ako osoba starajuca ondieta do sest rokov

julkaaa1
autor
31. dec 2021

@loginexistuje ďakujem žienky uz som.si tam bola aj prevolala tak vďaka